#1 Strikket garderobe – en alvorlig affære

På denne første dag i den sidste sommermåned er det blevet tid til at tage hul på efterårets første tema. I de kommende måneder fokuserer jeg (endnu) mere på den håndstrikkede garderobe. Og ikke kun en håndstrikket garderobe, men også hvordan jeg vil gøre det til en succes. En grøn oversize sweater vil for altid ligge urørt i min skab, mens en grå cardigan vil være i brug så ofte som jeg kan tillade mig det. Og så er der alt det ind i mellem…

Jeg vil arbejde med den anvendelige strikkede garderobe som er sjov at lave og skøn at bruge.

Du kender det sikkert allerede. Det der stykke tøj i klædeskabet, som passer til alt det andet, er rart at have på og klæder din krop. Man venter nærmest kun på at det igen kommer ud af vaskemaskinen, så man kan have det på igen. Det er dén slags klæder der er guld værd, og som jeg i den kommende tid vil forsøge at finde frem til – blot inden for den strikkede kategori.

Søde Anne, som jeg har mødt til fyraftensstrik, fortalte mig en dag at hun havde opdaget at de korte striktrøjer passede bedst til hendes kropsform. Jeg kunne give hende ret – de klæder hende virkelig. Hvilken fantastisk erfaring at gøre sig, hun ved nu hvilke trøjer hun skal gå efter når hun skal lave endnu en strikket sweater til sig selv. Hvordan opnår man denne slags indsigt om mig selv? Det vil jeg prøve at finde ud af.

Jeg vil i den kommende tid fokusere på de følgende emner:

 • Pasform
 • Materialer
 • Omgivelser og anvendelse
 • Personlig stil
 • Farver i garderoben
 • Tilbehør
 • Match dit strik med den øvrige garderobe

Jeg ser hele tiden smukke, fine modeller som jeg har lyst til at strikke. Enten fordi de er sjove at strikke, pæne at se på, er strikket i en fin farve eller lækkert garn. Men passer den model til mig? De dykker jeg lidt længere ned i, for der er ikke noget værre end spildt strikketid.

Hvilke materialer skal jeg så strikke i, for at det bliver en succes? Hvad kan jeg lide at have på, og hvornår skal det bruges? Jeg kigger på min nuværende strikkegarderobe, hvad har været godt og hvad har været mindre godt.

Farver har jeg tidligere skrevet om her, og jeg har allerede gjort mig visse erfaringer når det kommer til farverne i min garderobe. De erfaringer skal jeg tage med mig når jeg køber garn. For det kan jo være nok så sjovt at købe garn i smukke farver, men klæder de mig også? Og vil jeg bruge dem? Er der sammenhæng til min øvrige garderobe?

Endelig har jeg ingen intentioner om at have en 100% strikket garderobe. Jeg vil til gengæld meget gerne bygge en garderobe, hvor det er nemt at sammensætte strikkede items med købte items. Og det må meget gerne være nemt at matche på kryds og tværs. En strikket sweater der kun passer til et bestemt par bukser vil i min verden ikke være en succes. Sammenhæng er nøgleordet.

Jeg håber at I har lyst til at følge med i, og måske endda være med i mit slow fashion projekt, og blive endnu bedre til at (videre)bygge jeres håndstrikkede garderobe. Jeg ligger løbende udfordringer op, som følger et af ovenstående emner. I kan læse om emnet og den tilhørende udfordring her på bloggen, og derefter følge, eller måske lege med, på Instagram – det bliver både sjovt og lærerigt.

Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar hvis du har noget på hjerte.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

2 thoughts on “#1 Strikket garderobe – en alvorlig affære”

 1. Jeg har længe tænkt på, at jeg har alt for meget strik i skabet, som kun bliver brugt en gang imellem, simpelthen fordi det ikke passer til ret meget.
  Jeg glæder mig til at følge dit projekt

  1. Kære Lone,
   Det lyder skønt med en masse strik i skabet! Jeg håber at vi alle kan blive klogere på at opbygge en succesfuld garderobe med masser af strik.
   Kh Pernille

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.