10 Cardigans

Jeg kunne virkelig godt bruge lidt flere i min garderobe. Den slags der binder årstiderne og outfits sammen. Dem der er neutrale i design og farve, og som jeg rækker ud efter uanset hvad jeg skal, og ellers har på. Strikket i tyndt garn, der giver et let stykke strik. En bunkefuld. Nej, en skuffe fuld af yndlingscardigans. Det ønsker jeg mig.

Her kommer lige en stribe. Måske er der også en for dig. Jeg snupper gerne dem allesammen.

Nå ja. Jeg har styret en smule udenom mohair sagerne. Et forsigtigt bud vil være, at I er nogen der er (ved at være) lidt trætte af mohair. Andre er stadig forelskede. Jeg er nok et sted midt imellem. Det var et sidespring. Her kommer de.

Winterfell cardigan af Katrin Schneider – billede fra ravelry.com
Elton af Joji Locatelli – billede fra ravelry.com
Little Love af Ankestrick
Kate af Libby Jonson – billede fra ravelry.com
Low V cardigan af Purl Soho – billede fra ravelry.com
Brennivin af Thea Colman – billede fra ravelry.com
Silver af Helga Isager – billede fra ravelry.com
Copenhagen Cardigan af Petiteknit – billede fra ravelry.com.
Silver Leaf af Hannah Fettig fra Making no 1 FLORA – billede fra ravelry.com.
Sulo af Anna Johanna – billede fra ravelry.com

Har du en yndlingscardigan? En (eller flere) du kan anbefale? Jeg vil meget gerne høre om det.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid og god strikkelyst.

Kærligst,

Pernille

One thought on “10 Cardigans”

 1. Ligesom en konditor er på jagt efter den perfekte mousse (eller det tænker jeg de er), er en strikker altid på jeg efter den perfekte cardigan. Den ene cardigan der fungerer året rundt, til alle lejligheder og alle outfit i skabet. For 8 år siden var jeg ikke ét sekund i tvivl om hvilken cardigan det var; Honey af Helga Isager. Det var inden jeg selv var begyndt at strikke større projekter som trøjer, men fik min elskede mormor til det. Jeg boede mere eller mindre i den et helt år (eller mere). Den var perfekt om sommeren med de 3/4 lange ærmer og om vinteren havde jeg en skjorte eller en langærmet tshirt inden under og den var gode både åben og knappet. Jeg har brugt den så meget at mohairen nærmest er helt filtet, men nænner ikke at smide den ud fordi jeg bare har elsket den så meget.

  Nu hvor jeg strikker alt til mig selv, med undtagelse af strømper – der har jeg en sød venindes mor der klarer den for mig, føler jeg at jeg er på evig jagt efter den perfekte cardigan. På papiret opfylder Copenhagen fra Petiteknit alle mine kriterier, fordi den minder mig om en købecardigan der altid er en sikker vinder. Men det er en dyr cashmere cardigan, der bliver gemt til særlige lejligheder og mangler “hverdagsversionen” af den, men som også fungerer til de der særlige lejligheder. Voterer stadig på farven, men har et godt øje til noget garn fra G-uld.

  I december 2018 strikkede jeg Ebony Cardigan af Helga Isager i en flot farve fra G-uld og den har jeg virkelig været glad for og har brugt den til familie fest med en lille sort kjole under, på date og til hverdag med jeans og en tshirt under. Har faktisk ikke brugt den her i sommer perioden, fordi jeg er blevet bedre til at skifte mellem mine striktrøjer.
  Jeg har garn på lageret til en P (Purl) af Helga Isager, fordi den også minder om en købecardigan der altid er et sikkert hit til hverdags garderoben, er ikke sikker på jeg vil tage den på til fest, men en brunch aftale med veninderne eller som jakke til et bryllup kunne den nok godt godkendes til.
  Silver Cardigan af Helga Isager står også på min “To knit” liste. Faktisk er hele “The Artisan” på listen og har allerede strikket tre versioner af Ivory blusen. Har flere cardigans fra Helga Isager med dyb udskæring og synes min garderobe mangler en cardigan der knappes helt op i halsen, som Copenhagen eller Winterfell, som du foreslår. Winterfell har jeg ikke set før men synes den er utrolig smuk, enkel og har fine detaljer med de fremhævede masker. Er også fan af raglanærmerne, det betyder nemlig minimal montering;-)

  Knus Lise

  P.S. Undskyld mine lange svar, men elsker at “snakke” strik med dig:-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.