#5 Strikket garderobe – farver i garderoben

Næste stop på turen mod den succesfulde strikgarderobe er farver. Jeg har tidligere skrevet om farvepaletten lige her, men ikke i relation til garderoben. For det er jo et aspekt helt for sig selv.

Prøv lige at skriv dine 5 yndlingsfarver, når det kommer til din garderobe, ned. Mine er uden tvivl disse:

 • Sort
 • Grå
 • Pudder
 • Hvid
 • Støvet blå / mørkeblå

Man fornemmer klart et tema her. Kolde, neutrale farver er og bliver mine favoritter.

Når efteråret og vinteren melder sig, synes jeg dog også at bordeaux sniger sig ind i min garderobe. Er det mon et nisse syndrom?!

Tilbage til de foretrukne farver i garderoben. Hvor ofte strikker du så i disse farver? Hvor mange strikkede items har du i de farver?

Skriv op hvilke farver dine seneste 5 trøjer til dig selv har været ( hvis du altså har strikket 5 trøjer til dig selv) og skriv gerne flere hvis du kan. De behøver ikke være færdige, du skal blot have valgt farve(r) og være i gang. For mit vedkommende er det følgende:

 • Lyserød / grå dipdye jakke OG Becky cardigan (WIP)
 • Lyserød Becca trøje
 • Hvid / gråbrun Vivi trøje (WIP)
 • Råhvid og naturfarvet Normandy (WIP)
 • Sort / grå Mellow
 • Lyserød Robin
 • Mellemblå Gable
 • Mellemgrå Caitlin cardigan

For nogle farvers vedkommende har jeg skabt forbindelsen og strikker derudaf – fx med grå. Sort og mørkeblå er ret fraværende i min strikgarderobe, bl.a. fordi det er sværere at se maskerne og evt mønster når den er færdig. Den rigtige pudderfarve er endnu ikke dukket op, men når den gør skal jeg have en fin og feminin trøje eller cardigan i den. Til gengæld strikker jeg virkelig meget i lyserød.

Det er som om vores farvespektrum udvider sig når det kommer til garn. Vi ville måske ikke have valgt en trøje i den farve, men i et garnnøgle eller fed kan den pludselig noget andet. Og så er den måske meget flot? Og hvad så når det er færdigt – er det stadig flot? Eller er den flot på den der ‘flot-men-jeg-ville nok-ikke-gå-med-den måde? Nogle gange ja.

Mit mål er at have strikkede items i alle mine yndlingsfarver. For jeg er ret sikker på at jeg vil få gået med dem. Hvis de altså sidder godt og modellen lige passer mig, that is. Udfordringen bliver derfor de mørkere farver – herunder mørkegrå, mørkeblå.

Sort strik

En del af os kan nok sætte hak ved at sort er at finde i vores garderobe, og måske fylder den også ret meget. Jeg selv har sorte kjoler, nederdele, toppe og habitjakker i mange afskygninger, og jeg bliver ved med at købe det, for det fungerer. Og hvad så med sort strik? Hvorfor ejer jeg ikke en eneste sort striktrøje?

Det er ret bevidst, at sort strik ikke er at finde i min samling. Jeg synes nemlig godt om at have sorte basics, og så andre farver at supplere med. Da jeg jo ret ofte går i kjole eller nederdel, vil jeg ofte have en sort nederdel / kjole på med sorte strømpebukser, og for at det ikke bliver helt sort, tilføjer jeg gerne en trøje eller cardigan i en passende farve – det kunne være grå, lyserød eller blå. Derudover forsvinder evt mønster let i en sort cardigan.

Har du sorte striktrøjer i din garderobe? Hvis ja, er det så fordi det fungerer super godt og du rent faktisk bruger dem ofte? Eller er det fordi sort er det sikre valg? Man kan vel altid vælge en sort..?

Prøv at udfordre dig selv og den sorte garderobe. Kig på dine 5 yndlingsfarver og vælg en af dem til at være farven på din næste striktrøje. Det er farver du går med, så der må være en af dem der kan bruges. Og tag så lige pasformen i betragtning. Mange eller klare farver fremhæver, mens ensartede flader og neutrale farver afdæmper (men det ved du sikkert godt).

Udfordringen

For mit eget vedkommende bliver farveudfordringen en mørkegrå trøje eller cardigan – måske begge. Det lyder måske mærkeligt, men da jeg sjældent strikker i mørke farver, er det altså rigtigt. Til gengæld går jeg rigtig ofte i det. Modellen bliver sandsynligvis Praline cardigan eller Peacock sweater, son jeg tidligere har vist billeder af.

Hvad er din farveudfordring? Skriv gerne en kommentar her eller på de sociale medier – jeg vil super gerne høre om det.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

 

2 thoughts on “#5 Strikket garderobe – farver i garderoben”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.