Anmeldelse: Strikket påskepynt

Bogen er modtaget i reklame fra Turbineforlaget. Alle holdninger og ord er dog mine egne. 

Måske er det fordi jeg har fået børn. Måske er det coronatræthed. Eller fordi jeg går på barsel lige når påsken starter. Jeg ved bare, at den her bog lander på det helt rigtige tidspunkt her hos mig.

Jeg plejer ikke rigtig at pynte op til påske. Jeg har et par pyntepåskeæg (til at gemme slik i, haha). Men når man får børn, sker der noget med højtiderne. De får en anden betydning. Det gælder i alle tilfælde for mig.

Så i år skal vi have påskepynt. Og meget gerne noget strikket. Og gerne i forårsfarver. Pasteller der matcher årstiden, humøret, håbet for lysere tider.

Jeg ser den her bog som en slags 2’er til Thea Rytters bog ‘Strikket julepynt’. En bog med strikket pynt til en højtid, men også til en årstid. Lad os kigge lidt nærmere på den.

FØRSTEHÅNDSINDTRYK
Det er en hæftet bog af den mindre slags. Naturligvis. Det er trods alt begrænset hvor meget ordentligt påskepynt man kan komme op med. Bogens gennemgående farve er en smuk syren – en blanding af lys lilla og lyserød og jeg elsker den! Der er de fineste billeder hele vejen igennem, som har en skøn påske – og forårsvibe. Layout og opsætning er helt i øjet. Det er tydeligt, at Thea og Turbineforlaget har fundet en virkelig god rytme sammen.

INDHOLDET
Der er de obligatoriske afsnit om pinde, garn, strikkefasthed, forkortelser, teknikker mv. Bogen kan med andre ord hjælpe selv nye strikkere igennem.

Derefter følger 10 forskellige opskrifter. Der er store og små påskeæg med både striber, perler og broderi i Fabergé stil. Kun fantasien sætter grænser og de kan styles så de passer til enhver. Æggene er strikket så de passer til montering med et styropoæg indeni – sådan et flamingoagtigt materiale, som er lidt hårdt. Det giver en rigtig pæn form synes jeg. Jeg har altid brugt fyldevat i mine julekugler, og de er altid lidt skæve og skal skubbes på plads når jeg finder den frem. 

Der er bittesmå strikkede vintergækker og der er små dyr. Du finder både en hare, kaninunger, minihøner og endelig en restefugl, som ikke er strikket, men nærmere bundet sammen af garnrester. Så godt fundet på og en sjov idé som giver strikkeren en anden måde at være kreativ med garn på. Alle disse kan bruges som forårspynt og er i min optik ikke kun til påske. 

Der er fjer, både strikket og i macramé og endelig kronen på værket; en drømmefanger. Sidstnævnte projekter er ikke decideret påske- eller forårsrelateret, men kan sagtens være det afhængig af farve og styling. Og det kan jeg rigtig godt lide. Det kan nemlig også være forårspynt, eller pynt til vinduerne, børneværelset, puslebordet eller kolonihuset.

Opskrifterne er grundigt beskrevet og der er indsat udførlige trin-for-trin-vejledninger til fx macramé og broderi af fabergéæg.

Og så lige lidt pausebilleder inden vi går videre.

GARN OG MATERIALER
Alle projekterne er i den ‘lille’ ende, og er derfor oplagt som små, hurtige projekter og gerne af rester. Der er i bogen strikket med garn fra KreaDeluxe, som leverer de perfekte pastelfarver. Der er også brugt sølv- og guldglimmergarn. De fleste af os kan dog godt finde noget på lager der kan bruges. Der er så rigeligt med inspiration til farver i bogen. Jeg fandt selv en håndfuld restegarn i forårsagtige farver på ingen tid. Lige her tænker jeg ikke at strikkefasthed er så afgørende, måske lige på nær æggene som kan monteres på tilhørende monteringsæg, så dyk nedelig ned og se hvad du har i gemmerne.

Derudover bruges der en række kreamaterialer. Jeg køber altid hos Rito, som lader til at have mere eller mindre alt i verden. Her følger affiliate links til de materialer der bruges i bogen, hvis du selv vil i gang. Hvis du køber noget via et af nedenstående links, får jeg en lille andel af salget. Det koster ikke dig mere, men forhandleren afleverer en procentdel til mig. Det er en måde at støtte min lille blog på:

De små dyr fyldes med almindelig fyldevat.
Æggene fyldes med styropoæg – de findes i forskellige størrelser lige her. I bogen anvendes 6, 8 og 15 cm.
Perler i den type du bedst kan lide – dyk ned i din kreakasse eller find et udvalg lige her.

Drømmefangeren vil jeg SÅ gerne lave til pigernes værelse. Ud over garn skal der skal bl.a. bruges små træperler og en metalring

Jeg kan dog se mig selv lave alle projekterne i bogen. De små dyr mest for min datters skyld – jeg tror hun vil synes det er sjovt med små kaniner og påskeharer, der gemmer sig rundt omkring i huset.

-o-

Alt i alt en varm anbefaling herfra. En bog der ikke kun har påskepynt, men også forårspynt eller pynt til børneværelset. En bog primært med strik, men også andre garnsysler, som udvider horisonten og udfordrer kreativiteten. Alt sammen drysset over med broderi og pynt, hvor kun fantasien sætter grænser. I ægte Vaskavulla stil.

Har man børn, er det oplagt at bruge bogen sammen. Måske skal kaninungerne have en lille rede, som børnene kan lave af materialer fra haven eller naturen. De strikkede påskeæg kan suppleres med børnenes egne malede æg. Børnene kan så karse, som de små minihøner kan spise. Idéerne er mange, og netop nu har vi tiden sammen i familien til at fordybe os i fælles projekter. 

Bogen koster 199 kr. og kan købes direkte hos Turineforlaget lige her, eller hos Tales til en lidt skarpere pris her

Hvis du stadig læser med – tak for din tid og god fornøjelse med påskeforberedelserne. 

Kærligst,

Pernille

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.