Anmeldelse: Tidløs børnestrik fra Clara Knitwear

Den her bog har jeg glædet mig til! Jeg har længe fulgt @claraknitwear (nu @marte.untold) på Insta og synes at hun laver mange fine designs. Hendes bog er nu udkommet på dansk og jeg har fået et eksemplar fra forlaget til at anmelde.

Jeg anvender samme (grundige) metode som jeg plejer når jeg anmelder bøger. Det første først.

FØRSTEHÅNDSINDTRYKKET
Det er en hardcover bog i en smuk lilla farve. Der er store smukke billeder i bogen, og flere af hver model, så det er nemt at se detaljerne ordentligt. Bogen starter derfor med en indholdsfortegnelse, et forord og derefter starter opskrifterne. Opskrifterne strækker sig fra 0 til 12 år. Ikke alle modeller er dog lavet i alle størrelser – nogle modeller egner sig til baby, andre til større børn. Man er dog godt dækket ind til at strikke til børn i alle aldre med denne bog.

INDHOLDET
Bogen har en klassisk opbygning med opskrifterne først, og derefter en oversigt over forkortelser, strikkeskole og et kort hæklekursus.

Der er ingen lookbook, til gengæld er der flotte billeder og altid flere af den samme model. Det er således nemt at få et indtryk af modellerne og deres detaljer. Vil man se flere billeder, er der et stort udvalg på Instagram hvis man ser på designerens profil, eller følger hashtags for de enkelte modeller.

OPSKRIFTERNE
Der er 34 opskrifter i bogen, hvoraf de 12 er tidligere udgivne enkeltopskrifter, og 22 er helt nye opskrifter designet til bogen.

Som så ofte i bøger er der flere designserier, som går igen. Således også denne gang.

SOLSIKKE
Solsikkeserien har fået sit navn fra kraven, der er strikket i en bred ribstruktur, så det ligner blade på en solsikke. For mig ligner det dog mest solstråler. Der er en hel del vintagevibe over den her serie.

CLARA
Serien kendestegnes en en krave med hulmønster dannet af omslag der hvor udtagningerne er.

RILLE
En serie med retriller.

DRÅBE
Det dekorative strukturmønster, der ligner dråber, går igen i denne serie.

FERIE
Serien er kendetegnet ved at være sommermodeller med en enkelt hulmønster. Der er ingen ærmer, men derimod brede stropper på skuldrene.

SONJA
En meget enkel serie. Kendetegnet er en lidt høj ombukket halskant og hulmønster ved raglanudtagningen dannet af omslag. Ligner lidt Clara-serien til forveksling.

Personligt synes jeg bedst om dråbe- og ferieserien. Dråbe for det fine strukturmønster, og ferie fordi der ikke er meget i den stil på markedet. Resten er ret basalt og ikke den store design-genistreg, hvis jeg skal være ærlig. Både Solsikke-, Clara- og Sonjamodellerne er ret kedelige. Eller også er det bare det man kalder basis, dog med meget simple designfeatures. Retriller har vi også alle set før.

Der er 11 opskrifter, som ikke indgår i serier. Heriblandt er der en mønsterstrikket sweater, mønsterstrikkede vanter og en simpel ribhue.

Designerne selv har 2 drenge og en pige (Clara). Alligevel er der en overvægt af designs til piger i bogen. Serierne Solsikke, Clara, Ferie og Sonja er alle med et feminint udtryk. Dertil kommer en række feminine designs uden for serierne. Selvom der er designs for drenge i bogen, ville jeg kun vælge den hvis påtænkte at lave strik til piger.

Fra Clara-serien
Rille-serien
Dråbe-serien


GARN
Bogen er af en norsk designer, og det bærer garnvalget præg af. Den største bidragsyder er Sandnes Garn, der komme med Duo, Tynn Merinoull, Merinoull, Alpakka Silke, Alpakka, Tynn Alpakka Ull og Kos. Feriemodellerne er strikket i Lille Lerke fra Dale Garn, og endelig er der lidt Knitting for Olive og en enkelt model i Arwetta.

Der kan både være gensynets glæde, hvis man kender og kan lide disse garner. Det kan også være en fordel at kende dem og evt ens egen strikkefasthed før man kaster sig ud i det.

Er man ikke begejstret for de norske mærker, er man til gengæld lidt på herrens mark, og må i gang med at finde alternativer.

Ferietop
Novas Dragt
Mønsterstrik modellerne og simpel ribhue

MINE FAVORITTER
Jeg kan rigtig godt lide Ferietoppen, som er en nydelig top til pigebørn. Jeg har ikke set den type design før, og netop derfor hæftede jeg mig ved den da jeg så den første gang. Nem nederdel til leg, Novadragt og Vinternatkjole er nogle af de andre modeller som jeg kunne forestille mig at strikke. Det er måske værd at nævne, at de alle er blandt de modeller, som tidligere er udgivet enkeltvis og derefter medtaget i bogen netop fordi de er populære. Der er altså ingen af de 22 nye designs til bogen der fanger mig.

Vinternat Kjole
Dråbecardigan

AFSLUTNING
Alt i alt er det en flot bog, som dog ikke imponerer på designdelen. Det er en basisbog, med vintageinspiration. Har du allerede strikkebøger med basisopskrifter til baby og barn, er der altså ikke meget nyt at komme efter i denne bog.

Efter at have bladret i den, får jeg endda den tanke at designeren har haft en drøm om at lave en bog. Da den så skal realiseres, står idéerne ikke ligefrem i kø og modellerne er derfor en smule forceret. Det er ikke sikkert det forholder sig sådan, det er blot min egen forestilling.

Det var alt for nu.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid og god strikkelyst.

Kærligst,

Pernille

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.