August i strik

August måned har været back-to-work og hverdagsrutine med tidligt op, madplaner og pligter af forskellig art. I sådanne tider føles min strikketid som et velkomment pusterum, og en tid til at bearbejde og reflektere over dagen. Særligt i denne tid er jeg taknemmelig for, at jeg har lært mig selv at være monogam strikker. Med færre timer og behov for at koble af, er det rart at kunne dedikere min tid til det projekt jeg er i gang med, og se færdige projekter komme af pindene.

Det blev også en måned helt uden garnkøb (sidste køb var 2. juli), og jo længere tid der går fra jeg har købt nyt garn, jo mere synes jeg at være motiveret til at bruge det jeg har på lager. Særligt de mindre rester som jeg har flyttet rundt på mange gange og forgæves forsøgt at finde et projekt til, har fået min opmærksomhed og med lidt insta-hjælp har jeg fået planlagt en række projekter, og flere er allerede færdige og i gang. Man kan vel sige at jeg har ramt næste gear og dermed sat tempoet på lagernedbringelsen en smule op.

Her kommer min august i strik. Der er særligt én bog der har været i brug, og det har været en fornøjelse.

Hylde bluse hack [FO]
I sommerferien landede en blød pakke med fine rester til Lauras legetæppe fra Lise, der er en trofast og engageret læser her på kanalen. En virkelig fin tanke. I blandt det var der et par fine farver, som gav mig en idé til en simpel bluse med smalle striber. Jeg havde en hvid alpaka til bundfarve og efter lidt research fandt jeg en opskrift jeg kunne bruge som grundform. Valget blev Hylde bluse fra Omhu, som jeg netop har brugt da jeg strikkede Thuja bluse og efterfølgende har bladret en hel del i. Og derefter strikkede jeg bare. Igen en tynd og let bluse som gerne skulle bruges sammen med de øvrige farver i Lauras efterårsgarderobe. Jeg fandt ikke en elegant måde at lave garn- og farveskift på, og det blev ikke mit pæneste stykke strik. Jeg legede lidt med forskellige metoder undervejs, men endte op med at bruge en strikkehæftning af ender (en for mig ny metode – hvorfor har jeg ikke brugt den før??) Alle metoder jeg kunne søge mig frem til havde mere end én stribe i samme farve og min version med 8 rækker bundfarve og derefter 1 række med hver 3 forskellige farver kunne jeg ikke rigtig finde nogen gode vejledninger på. Har du en pæn måde til at skifte række/garn på ved enkelte rækker som på denne, hører jeg meget om det.

Jeg er dog glad for det endelige resultat og tror vi får god brug ud af den. Farverne er varme og efterårsagtige, og passer fint sammen med den øvrige garderobe jeg er ved at få stykket sammen til min lille tumling.

Den pæne forside – på bagsiden er rækkeskifte og mine ikke så elegante garnskift. Efter opskylning er det dog markant pænere.

Børnehavevanter [FO]
Et hurtigt, lille projekt var disse små vanter til Laura. Jeg har haft garnet jeg brugte i mit lager længe, og været i tvivl om hvad jeg skulle bruge det til. Farven, en dyb hindbærrød, er meget dominerende og jeg har nok følt mit en smule overvældet når jeg så den. Et par små vanter var derfor oplagt. Farven er smuk når den er strikket op, og jo mere jeg strikkede med den, jo bedre kunne jeg lide den. Jeg strikkede med dobbelt tråd, og fik et meget tæt stykke strik. Bevares, vanter må gerne være tætstrikkede, for at holde vind og vejr ude, men de her er måske lige en tand for tætte. Det var også en smule hårdt for hænderne at arbejde med. Jeg tror nu nok vi skal få brugt vanterne, og jeg synes modellen er rigtig fin med det lange skaft og ribben der griber om håndleddet. Jeg må nok strikke et par mere, og de skal nok være en smule større og mindre tætte.

Morbærbloomers [FO]
Under min ‘hvad skal jeg strikke’-runde på insta foreslog Randi de fine morbærbloomers fra Omhu- bogen, og efter at have kigget på dem igen, besluttede jeg at prøve dem af. Som tidligere skrevet vil jeg gerne prøve flere af opskrifterne fra Omhu bogen. De er ret fine, men de lidt utydelige billede har holdt mig tilbage. Tilfredsstillelsen i at strikke med en rest garn fra lager og en opskrift fra en bog i mit bibliotek var helt i top, og resultatet er så fint. Pasformen med det puffede strik er helt perfekt, og jeg tror ribstrukturen gør de fine bloomers til et stykke strik der kan bruges længe.

Flesensee [FO]
Det blev tid til at kaste et blik på min Ravelry queue, og der lå 3 huer øverst og ventede på at komme på pindene. Jeg startede derfor med Fleesensee designet af Verena Cohrs. Designet er simpelt med en masse drejede snydesnoningsmasker, som jeg straks genkendte fra min Kiuru. Jeg har strikket den i det bløde og lækre Masham BFL DK fra Woolly Mammoth Fibre Co. En rest fra min Nerea bluse, som nu er helt brugt op. Og kombinationen af garn og mønster, den er ret fin. Jeg er ret sikker på at den her hue bliver en gave, for jeg mangler ikke huer, men jeg mangler tit hjemmestrikkede sager at give væk i gave. Mens jeg strikkede på den, kiggede jeg mit lager igennem og kan se at der er nok til flere huer og pandebånd, som jeg kan strikke til gaver. Kan I fornemme at jeg så småt er begyndt at tænke på gavsæsonen der venter forude?

Lillerille halstørklæde [WIP]
Efter at Fleesensee var færdig har jeg hæklet et par rækker på Lauras tæppe, mens jeg summede over mit næste projekt. Valget faldt på endnu en lille ting til Laura med garn fra lageret, fordi det er så rart at få brugt de enkelte nøgler der har ligget i kurven længe. Det bliver et lillerille halstørklæde fra bogen Barselsstrik af Mette Hvitved i en råhvid Onion No 3 Organic Wool + Nettles, som jeg tænker vil være rart til efteråret. Mønsteret sidder stadig i fingrene fra da jeg for en måned siden strikkede den lille matchende djævlehue til en barselsgave. Og det kommer min weekend til at gå med 🙂

-0-

Jeg er ved at have en fin stak efterårsstrik til tumlingen, og tænker derfor at september må være måneden hvor jeg får lidt egostrik på pindene. Jeg har bl.a. meldt mig på Joji Locatellis efterårs-KAL med Elton som projekt. Garnet har jeg hentet i lageret og det bliver en fin rosa/gammelrosa version i uld og silk mohair. Jeg tror dog jeg må købe et ekstra nøgle silk mohair for at nå i mål. Derudover starter jeg gavesæsonen ud med en Sunday sweater til min søster. Hun har selv valgt model og farve, og glæder sig nu til at modtage en blød sag til sin fødselsdag i slutningen af oktober. Jeg har på ingen måde garn på lager til den, så det må jeg købe. Men tænk sig, jeg får lov at købe garn til en andens fødselsdag.

Og således gik august i strik. Er der andre der glæder sig til september?

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

One thought on “August i strik”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.