Boganmeldelse: Lille Du – ministrik 0-4 år

Bogen er modtaget i gave til brug for denne anmeldelse

Trine P har udgivet endnu en bog, og har også denne gang spurgt om jeg vil skrive en anmeldelse af bogen.

Eftersom jeg rigtig godt kunne lide hendes første bog, og nu er mor til en lille tumling i den helt rette alder, måtte svaret jo være ja!

Da Trine udgav sin første bog var jeg (høj)gravid og min anmeldelse var derfor uden nogle former for erfaringer når det kommer til børnetøj. Nu er det en anden snak.

Jeg har gennemgået bogen med min sædvanlige analytiske strikkebriller og tilføjet endnu en dimension, nemlig: ville vi få det brugt hos os, og hvordan er funktionaliteten.

Men først mit umiddelbare førstehåndsindtryk. HOLD.NU.OP en smuk bog! Jeg er udemærket godt klar over at jeg gentager mig selv her, men det her er et stykke æstetik. Børn, strik, smukke materialer og den helt rigtige douche farvepalette. Bogen er i sig selv inspirerende, selv for de der ikke strikker (efter at have bladret denne bog ville de ønske at de kunne!). Jeg har givet mig god tid til at til dvæle ved billederne og blot suge stemningen til mig.

Dernæst zoomer jeg lidt længere ind.

INDLEDNING
Bogen har en god indledning hvor alle teknikker er forklaret, der er afsnit om strikkefasthed, hvordan man måler, valg af garn, strik efter diagram, vask af det færdige strik mv. Det er med andre ord en bog der kan stå alene uden at man skal søge viden andetsteds. Meget nyttigt for særligt nye strikkere, men også de mere garvede der har brug for at få opfrisket kundskaberne.

LOOKBOOK
Derefter kommer cremen i bogen – look book afsnittet. I midten er samlet en lang række billeder af modellerne strikket op i forskellige størrelser og til begge køn, så man får en god fornemmelse af, hvordan de ser ud. Det er her man taber sit hjerte til modellerne. Sammen med tøj og tilbehør fra et bl.a. danske Kitt Design, Konges Sløjd og Petitnord Copenhagen får man en all around oplevelse af den stemning og stil som bogen søger at ramme. Og det synes jeg er lykkedes så godt. Således bevæger man sig i drømmetilstand til der hvor tingene skal ske – nemlig opskriftsdelen.

OPSKRIFTERNE
Bogen byder som tidligere på en række serier, som fordeler sig over forskellige typer af strik. Og da jeg gennemgår de forskellige typer, går det op for mig at det er et meget alsidigt udvalg der er præsenteret i bogen. Der er ikke særlig mange af samme slags. Og det kan jeg godt lide.

Bogen er ret så unisex, og der sigtes efter at alle modeller kan bæres af begge køn. Der er derfor heller ingen kjoler.

Serien DUG med de små knopper er både sød og nem at gå til. En kyse og tilhørende overdel til være et virkelig fint sæt.

SIV-serien har et fint rib mønster, som ser både blødt og elastisk ud. Jeg tror den vil være en favorit i brug.

POPPEL er bogens mest avancerede mønster med små snoninger og masser af struktur. Så er der lidt at lege med for de erfarne.

SPIRE er et par små selebukser med bobler der bryder ribben, der giver et legende udtryk. Der er ikke knapper mellem benene til bleskift, og det ville jeg have in mente hvis jeg skulle strikke dem.

LUN er en fin basiscardigan med mohair. Der er små indvendige lommer markeret med en ribkant. Den er fin i alle størrelser, men jeg synes den er særlig oplagt til de større piger over en kjole. Uden mohair bliver den mere hverdagsagtig og en smule mere unisex.

BREGNE OG LYNG er to serier af tights (til de større) og strømpebukser (til de mindre) med mønster af hhv caliper cables(dansk?) og en simpelt rib. Jeg har selv strikket både en trøje og et sjal hvor jeg har brugt caliper cables og husker det som et ikke særlig elastisk mønster. Det er værd at huske på når man vælger størrelse. LYNG-serien har desuden en omslagsjakke, der er strikket i håndfarvet garn. Den er oplagt til de helt små, men også overraskende fin til de større børn.

STJERNESKUD-serien er bogens eneste opskrifter med flerfarvestrik. En kategori som Trine ikke bevæger sig særlig meget inden for. Jeg kan dog virkelig godt lide den nemme model, der skal strikkes i både 2 og 3 farver. Jeg synes den råhvide med neonmønster er dødflot.

VALMUE er navnet på bogens eneste par strømper. Jeg elsker alt ved dem, og ville elske at have et par til både Laura og jeg selv. Den lille flæse er fin og minder mig om søde, artige piger. I der hele taget er det så kært med bare ben og pæne strømper i skoene.

MYNTE er en cardigan med snoninger langs med knappestolpen. En god basis med lidt sjov til den der strikker.

BØLGE er et fint hulmønster, som i bogen findes på en bluse. Trine har også designet en kyse med det smukke mønster, som kan købes i hendes shop og tilsammen vil de udgøre et smukt barselssæt.

BARK-serien indeholder en elefanthue og et par vanter, der er strikket i et strukturmønster. Små projekter der er oplagt til rester. Den elefanthue må jeg have på pindene, for jeg synes der har manglet en pæn elefanthue. Denne model har en særlig feature, hvor den kan strikkes i tykkere garn til udendørs leg, og en tyndere version til luren i barnevognen. Her kan man da tale om en mor der bruger egne erfaringer behov og omsætter det til strik. Det bliver et stort ja tak herfra!

KVIST-serien indeholder en vest strikket i et snoningsmønster, der ikke ser helt begyndervenligt ud. Til gengæld er det virkelig flot, og uden tvivl sjovt at strikke. Og vi elsker jo veste til de små maver når først efteråret kommer med blæst og kolde dage.

Endelig er der BLØDE BLADE, som er et tæppe i et fint hulmønster, der kan følge barnet i flere år. Mønsteret ser intuitivt og meditativt ud. Et tæppe er vel et must have i en bog med babystrik.

Her kommer der altså en oversigt. Og den er stor, for der er virkelig mange forskellige møsterserier og kategorier på spil.

Kategori / serie DUG SIV POPPEL SPIRE LUN BREGNE STJERNESKUD VALMUE MYNTE BØLGE LYNG BARK KVIST BLØDE BLADE Total
Kyse x 1
Bluse x x x 3
Sweater x x 2
Cardigan x x x x 4
Romper x x 2
Bloomers x 1
Heldragt x 1
Tights x x 2
Strømpebukser x x 2
Selebukser x 1
Strømper x 1
Omslagsjakke x 1
Elefanthue x 1
Vanter x 1
Vest x 1
Tæppe x 1

ANVENDELIG HEDEN
Som sagt er jeg siden sidst blevet lidt klogere på hvad der virkelig fungerer (for os) og hvad der måske ikke så ofte kommer i brug. Overordnet synes jeg at bogen bærer præg af, at Trine selv har god erfaring med hvad der fungerer for babyer og børn, og der er kun få modeller som jeg ikke tror vi ville få brugt særlig ofte.

Rompere og cardigans har altid været meget brugt hos os, og fra 1-års alderen også bluser og sweatre. Jeg elsker små bloomers over et par strømpebukser, eller med bare ben om sommeren. Og endelig er der også en vest med – et meget brugt stykke tøj, som jeg ikke synes der kommer nye designs til for tiden. Jeg har endnu ikke erfaring med strømpebukser eller tights. Jeg er nok bange for at L nægter at have dem på, eller at de skal sidde for stramt. Endelig er der selebukserne. Jeg synes de er så søde, men er i tvivl om vi ville få dem brugt.

Overordnet må man sige at Trine rammer ret godt på anvendeligheden. Vi vil gerne have en af hver i bogen. Og som giver af en gave kan du roligt slå dig løs. Det er meget anvendelige modeller der er præsenteret i den her bog.

GARN
Trine har parret op med Camarose, Lang Yarns og Gepard Garn. Heraf to danske virksomheder. Derudover har hun sit eget håndfarvede garn i bløde nuancer med. Farvekoder er angivet ved alle billeder, hvilket gør det nemt at lave modellen i de samme farver. Der strikkes i uld, silke, cashmere og nylon. Bogen har en garnoversigt, hvor de anvendte garner er beskrevet i detaljer og grupperet i 4 som kan erstatte hinanden. En virkelig fin idé.

FARVER
Der er fokus på de neutrale farver som kan bruges af begge køn. Råhvid, grå og brune nuancer. Men der er også mosgrøn, støvet grøn og blå nuancer samt lilla, syren og lidt lyserød. En enkelt trøje i en skarp lime kan man også finde. Sammen med smukke tekstiler og fint tilbehør skaber de en smuk og nordisk stil, som vi kender det fra Trines første bog og designs generelt.

Du finder en fuld oversigt over modellerne i bogen her, hvor bogen ligeledes kan købes.

Endnu en gang må jeg give mine varmeste anbefalinger til Trines bog. Den er smuk og anvendelig og kommer med mange timers skøn strikketid.

Hvis ikke du har læst mit afsnit af venindebogen med Trine finder du det lige her.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

 

 

One thought on “Boganmeldelse: Lille Du – ministrik 0-4 år”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.