De hvide damer

Siden januar 2019 har jeg læst med i debatten omkring diversitet, inklusion og white privilege. Debatten startede hos Karen Templer der skrev et blogindlæg. Et blogindlæg der sårede mange mennesker. Nogle af disse turde sige det højt og jeg beundrer dem dybt. Det kræver mod at sige fra, særligt over for en så populær stemme som Karen Templers.

Læs videre

3 thoughts on “De hvide damer”

  1. Tusind tak for det gode indlæg! Det er tydeligt at du har brugt tid på at sætte dig ind i emnet, og dine overvejelser er tydeligt kvalificerede.
    Jeg synes også selv at det er enormt svært. Jeg har tidligere dannet par med to forskellige mænd (én af gangen dog 😀 ) som var farvede. Især den ene oplevede ofte fordømmende udtalelser, racisme i sin dagligdag, og var også blevet overfuset af WP. Det gik op for mig (som priviligeret og hvid), hvordan det ligger latent i hele vores samfund og opdragelse, hvordan vi behandler minoriteter (om det er etnisk, religiøst, o.a.). Det er en stor udfordring, og som du også selv siger, så er vi med til stiltiende at acceptere vilkårene, hvis ikke vi bruger vores stemme. Men hvordan, det er jo det svære spørgsmål. I hvertfald er det dejligt at se, at du 8og andre) bruger din platform til at sætte gang i noget hos os.
    Klem,
    Sara

    1. Den konkrete historie med George Floyd fik mig ud af busken, for det duer ikke at jeg sidder og passer på mig selv, mens BIPOC hver dag udsættes for mikroaggressivitet og det der er værre. Det er bare overhovedet ikke okay, og selvfølgelig skal jeg bruge min platform til at italesætte det. Når den slags emner blusser op, virker det ret så navlepillende og naivt at skrive om mine strikkeprojekter og problemer med et for stort garnlager. Jøsses. Generelt øver jeg mig lidt i at skrive om det jeg tænker, men som jeg ved ikke falder i god jord hos alle fordi det er ubehageligt. Kh Pernille

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.