Den sidste WIP i strikkekurven og de der sleepers

Som jeg tidligere har fortalt jer, så er jeg blevet ret så monogam når jeg strikker. Det er kommet snigende sammen med ønsket om at leve mere simpelt og minimalistisk.

I sidste uge lukkede jeg den sidste maske på min Iben sweater, og da jeg opdaterede min Ravelry project page med de præcise garnmængder jeg havde brugt, så jeg også at mit eneste WIP er Lauras reste/legetæppe. Mit ongoing resteprojekt som jeg arbejder på imellem projekter, men jeg finder ud af hvad jeg så skal strikke. Havde jeg virkelig ingen andre WIP’s?

Jeg har selvfølgelig gang i andre projekter, men de er pænt blevet kategoriseret som sleepers.

Fordi jeg planlægger at starte på en mønsterstrikket trøje til mig selv i slutningen af måneden (mere om det senere), har jeg lige lidt strikketid til overs indtil da. Jeg har arbejdet lidt på legetæppet, men mangler nye rester for at gøre det spændende og friskt. Så jeg besluttede at tage et kig på mine sleepers.

Jeg har – hold fast – 18 projekter der er gået i stå af forskellige årsager. Jeg tog det første og bedste frem, for at arbejde videre på det. Men stoppede så lige op. Hvad var årsagen til at det var gået i stå, og hvorfor havde jeg ikke samlet det op noget før? Jeg er en udpræget projektstrikker der gerne vil være færdig og bruge de ting jeg strikker. 

Jeg startede med den underskønne Birch jakke fra Helga Isagers The Artisan. Jeg gik oprindeligt i stå med den fordi jeg havde lavet en fejl, som krævede at jeg pillede op et stykke tilbage. Men der var også noget andet. Jeg glædede mig til at få den færdig, men manglede den ikke. Jeg ville ikke række ud efter den til hverken hverdag eller weekend. Den er ikke oplagt til hverken kontorbrug (den er upraktisk ved mit store skrivebord) eller weekendaktiviteter med små børn. Ihvertfald ikke for mig. Bagning, fedtede fingre der lige akkurat kan nå den nederste kant og alverdens praktiske gøremål. Stakkels, fine strik. Du fortjener faktisk bedre.

Jeg vil stadig gerne have fine, smukke Birch i min garderobe. Men lige nu får jeg den ikke brugt nok til at den skal på pindende. Så jeg har pillet den op. Det føltes helt rigtigt. Så genovervejer jeg også lige farven til næste gang.

Videre til næste projekt. Mærke efter. Hvorfor gik jeg i stå? Mangler jeg den i min garderobe? Pille op. Næste.

Så her kan I finde mig de næste par uger. Blandt projekter der af den ene eller anden årsag er gået i stå. Måske skal de vækkes til live, eller måske skal de blive til noget andet. En ting er jeg dog ret sikker på – jeg når ikke at få dem alle i hænderne i denne omgang 🙂

-0-

Har du sleepers? Projekter der ligger gemt væk, fordi de driller / er kedelige / ikke bliver prioriteret? Glæder du dig til at tage det færdige strik i brug?

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

6 thoughts on “Den sidste WIP i strikkekurven og de der sleepers”

 1. Jeg har fundet ud af at 3 er det “magiske tal” for mit vedkommende. Jeg ender altid med at være igang med 3 projekter: Et som er udfordrende og/eller stort og derfor ikke egner sig til at komme med ud, et som er lille/simpelt (selskabs strik) og et som er næsten færdigt – altså hvor jeg ikke lige har taget mig sammen til at hæfte ender 😉
  Jeg plejede at have sleepers, men har udryddet dem – de fleste ved at pille dem op. Det føles faktisk meget bedre.

 2. Jeg har max 2 projektwr igang. Mit hoved kan ikke overskue mere ad gangen…. Som om det bliver forstyrret. Men man må godt have et svært et så et ‘Netflix-projekt’ : et man kan lave og se flix med samtig 😉

 3. Hej Pernille
  Tak for dine posts
  Ved du, at dine links til Ravelry ikke kan åbnes, selvom man er logget ind på Ravelry?

   1. Jeg kan godt åbne Ravelry linksene….
    (Læser med fra en ipad – hvis det ellers kunne gøre en forskel?)

 4. Jeg er meget monogam strikker – og har sjældent sleepers. Pt har jeg dog haft rheinlust liggende siden maj selvom jeg glæder mig usigeligt til at tage det i brug. Så nu har jeg lovet mig selv at det skal være færdig inden maj i år…
  Jeg glæder mig altid til mit strik er færdigt men jeg nyder som regel også processen. Der er ganske lidt strik jeg laver hvor eneste mål er at have det færdige produkt klar til brug…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.