Den strikkede vest

Jeg tror det må være et item der falder inden for hader/elsker kategorien.

Strikkede veste. Til os kvinder, vel at mærke.
Det er ikke ligefrem noget der har præget det det gængse Instagram feed sådan specielt meget. Men nu kommer de!

Jeg har set dem hos både My Favorite Things Knitwear, Knitcollective og Skabagtig. Og lur mig om ikke der kommer flere gode bud i fremtiden.

Med den rigtige styling tror jeg nemlig at det kan blive et ret så fint – og praktisk – garderobe item.

Vest No 1 fra My Favourite Things Knitwear – billede fra Instagram.com

For overvej det lige. Lige som til babyer og små børn er det et dejligt varmt stykke strik på overkroppen, men med lettere tøj på armene, som giver mere bevægelsesfrihed og knap så meget varme som en sweater. Jeg ser vesten som et yderst praktisk stykke strik.

Så er der den åbenlyse fordel. Man slipper for at strikke ærmer. Hvem kan ikke lige holde til at springe dem over?

Olga Slipover fra Skabagtig – billede lånt fra skabagtig.dk
Nightingale fra Helga Isager – opskrift fra The Bird Collection / Finstrikket – billede fra amimono.dk

Jeg har været et smut på Pinterest og kigget på outfits med en strikket vest. Hvordan ser det egentlig ud og hvordan kan det styles?

Se min opslagstavle med strikkede veste lige her.

Der er særligt én styling der går igen. Og det er en skjorte under vesten. Oversize elle fitted. Skjorten hænger nærmest uløseligt sammen med den strikkede vest. Ihvertfald i pullover stilen. En åben vest som modellen af Helga Isager ovenfor åbner lidt andre muligheder.

Og da jeg kigger på forskellige outfits møder jeg også grænsefladerne til en vest. Når skulderstykket bliver tilpas smalt er det i stedet en top. Når antydningen af et ærme kommer på, bliver det en t-shirt. Så, vesten karakteriseres ved et fuldt, bredt stykke fra hals til skulder. Eller hvad siger du?

Dernæst må jeg lige tage anvendelighedsbrillerne på. Og pasformsbrillerne. Passer sådan en vest til alle?

UraUe af Natsuko Iida – billede fra ravelry.com – modellen findes også i en højhalset version

Altså kan jo tage en vest på. Men er der nogle kropstyper den klæder bedre end andre? Eller er det blot et spørgsmål om model?

De outfits jeg finder indeholder (som det er typisk) mange slanke modeller med en ret lille barm. Og det er særligt barmen jeg tænker på. Hvordan ser det ud med en stor barm i sådan en vest? Hvad fremhæver og skjuler den? Hvilken type vest er mest klædelig til hvilken kropstype?

Derefter lægger jeg mærke til at vesten i mange af de tilfælde jeg har fundet har en del positive ease, eller bevægelsesrum om man vil. De sidder ikke til.

Afhængig af hvordan vesten styles kan den dresses op eller ned, og bruges til hverdag, på job, som en del af hjemmeuniformen eller når man er på farten. Der er mange anvendelsesmuligheder.

Foxglove Vest – billede fra purlsoho.com
Fin vest i omvendt glat med ombukkede kanter – kommer snart hos Sanne Fjalland. Billede lånt fra Instagram

Som du kan se, gør jeg mig mange tanker om den strikkede vest. Tiden vil vise om det er noget jeg skal kaste mig ud i.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

6 thoughts on “Den strikkede vest”

  1. Jeg har lige slået masker op til vesten fra My favorite things Knitwear. Indtil for kort tid siden havde jeg ikke set mig selv i en strikket vest, men nu kan jeg pludselig se den sammen med en masse tøj i min garderobe. Og så tanken om at den varmer uden at varme for meget er skøn.

    1. Hvor spændende, Gitte! Jeg håber at du bliver glad for den, og finder den anvendelig i garderoben. Det gad jeg godt høre om et par måneder når den forhåbentlig har været i brug.

  2. Jeg elsker veste og synes det er herligt, at de er vendt tilbage denne vinter.
    Jeg skal ha’ mig et par stykker, helt sikkert en marineblå og måske en okker. En Fjalland og så måske en UraUe med høj hals.
    I skabet ligger en godt brugt islandsk vest, som en af mine medarbejderes mor strikkede til mig, mens jeg var på stationen, en tak fordi jeg havde hjulpet hendes datter med at bygge et større selvværd og få mod på flere ting, jeg bliver glad og taknemmelig hver gang jeg tager den på, bruger den i haven i ydersæsonerne, det er den perfekt til, fordi arme er fri.

    1. Sikke en skøn gave, der tilmed gemmer på fine minder. Og så oveni købet praktisk i haven.. Ja, i det hele taget et praktisk stykke tøj. Jeg faldt med det samme for Fjallands model. Omvendt glat er så pænt. Og nu ser jeg at UraUe halsen er en slags halsrør der sættes til. Så kan vesten bruges med eller uden, og halsen kan også bruges for sig. Jeg tænker også at den kan strikkes i et stykke hvis man ønsker det. Jeg er vist blevet alvorligt varm på sådan en vest til min egen garderobe. Jeg må nok i gang med at planlægge. Klem 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.