Efterårssjalet

Når efteråret kommer og sjalerne igen skal i brug, ender jeg ofte med at bruge det samme nærmest hele tiden.

Et år var det Camomille sjalet og det seneste efterår var det Void sjalet som jeg skrev om her. Jeg er åbenbart ikke så godt til at skifte ud til hverdag, eller også er det fordi netop det sjal er helt særligt – det kan være garnet, formen, mønsteret eller måske bare det at det er nyt og sprødt.

Det vigtigste er, at det er stort nok til at holde mig varmt.

GARNET

I år skal der derfor endnu et varmt sjal i neutrale farver på pindene. Mit efterårssjal anno 2017. For nylig kom posten med en garnpakke, og jeg vidste med det samme at det ville være det perfekte match til mit efterårssjal. I pakken var der det fineste uldgarn jeg længe har haft imellem hænderne – Blacker Yarns Blacker Swan Falkland Merino Blend i farven Pale Maiden. Det er et ufarvet garn, der som navnet antyder et en blanding af merinould fra Falklandsøerne, der ligger ud for Argentinas sydlige spids, og en smule sheltlandsuld og BFL, for at mindske fnuller. Ikke nok med at det er lækkert. På banderolen står der hvilken gård og tilhørende fåreflok ulden kommer fra, ligesom der er mere info at finde på Blacker Yarns website. Jeg ville ønske at jeg kendte til et sådan sted her i Danmark, hvor jeg kunne klappe fårene og bagefter købe deres uld. Især hvis det var så lækkert som Blacker Yarns..

MØNSTERET

Anyways, jeg havde et Hollows sjal i tankerne, da jeg klikkede garnet hjem, og det bliver det. Jeg strikkede et Hollows sjal sidste år i december til min søsters julegave, og det var knap kommet af pindene før hun fik det. Nu skal jeg altså have et til mig selv. Størrelsen er helt perfekt til efterårsbrug, og garnet er så blødt og lækkert! Jeg er sikker på at det bliver en succes.

-o-

Skal du strikke et efterårssjal til dig selv, eller måske flere? Hvilken model og hvilket garn vil du i så fald bruge?

Du finder mit indlæg om tørklæder og sjaler i den strikkede garderobe lige her, hvis du vil læse lidt om de overvejelser jeg ellers gør mig når jeg skal vælge det helt rigtige sjal, ligesom du finder link til min favoritsamling på Ravelry.

Det kan også være at du skal strikke et halstørklæde? Ej, det er for kedeligt tænker du. Men hold lige øje her på siden, hvor jeg snart viser nogle ret interessante og smukke halstørklæder frem, og skriver lidt om hvorfor det måske skal på dine pinde her til efteråret.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid og rigtig dejlig sommerdag til dig 🙂

Kærligst,

Pernille

PS. Har du haft problemer med at komme ind på bloggen? Jeg har haft tekniske udfordringer, og når jeg prøver at tale med de mere kompetente mennesker der ved noget om det, er det som en græker og en nordmand der taler på hvert sit sprog til hinanden. Det er det rene volapyk. Hjælpen kom til undsætning i form af min bedre halvdel og for nu kører alting som det skal, og jeg holder mig til strik og regnskab (og shopping til baby) – det er jeg meget bedre til 🙂

6 thoughts on “Efterårssjalet”

  1. Jeg strikkede i foråret et Tokyo sjal af Marianne Isager, som har siddet på mig lige siden. Det er stort, varmt men ikke for tykt, og har et flot mønster, men uden at larme for meget. Jeg har fået mange komplimenter for det, og er nu ved at lave endnu et med restegarn i ‘efterårsfarver’.
    Tak for en god blog! – Sara

    1. Tokyo sjalet er så smukt – det vil jeg også meget gerne strikke en dag 🙂 Og det er en meget fint måde at bruge rester på. Jeg kan så godt lide resteprojekter er pæne. Kh Pernille

  2. Sjaler er efterårsstrik, og dejlige at tage med, hvis vind og vejr overrasker en smule. De fungerer desuden også som fine babysvøb, til en nødløsning hvis den lille spire vågner og vil op under en gåtur. Jeg glæder mig til at se dit fine sjal færdigt. Tak for en god blog, med smukke billeder.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.