En håndfuld resteprojekter

Jeg føler virkelig lagergarnsstrik for øjeblikket, og synes derfor det var tid til et par idéer til, hvad man kan strikke af de fine rester på lageret.

Jeg håber I gider hører mere om det, for her kommer en håndfuld af de gode, der både duer til dig selv eller som gave.

Oslo Hue – mohair edition
Tag et nøgle (lille hue) eller fed (større hue) fingering weight garn, tilsæt et nøgle mohair fra lageret og du har en simpel og fin hue. Måske er det nu du skal skeje ud med det der ene fed håndfarvede garn i lidt for vilde farver, som du ikke rigtig ved hvad du skal bruge til. Mohair’en vil have en dæmpende effekt på farven og det er netop en af årsagerne til at jeg godt kan lide at strikke med det. Har du ikke et helt nøgle mohair, kan to i samme tone sagtens gå sammen, som det er gjort her. Easy peasy lemon squeezy.

Jeg tænker selv at strikke en i en kombination af Lang Yarns Magic Tweed og en rest Isager Silk Mohair i fv 62.

billede fra ravelry.com

En håndfuld Isager = Himalaya
Den fine Himalaya fra Helga Isagers The Map Collection er stadig lige smuk. Og den er et skønt sammensurium af små mængder forskellige Isager kvaliteter. Faktisk går der max 50 gram af hver kvalitet til en str small. Den har været i min queue i noget der minder om for evigt, og jeg har flere hvis ikke alle kvaliteter på lager.  Måske bliver det denne vinter jeg får den på pindene?

billede fra ravelry.com

Shifty
En af fordelene ved designs fra de meget populære designere er, at der ofte er rigtig mange projekter og dermed mange forskellige garnforslag på Ravelry. Det gælder også for Shifty af Andrea Mowry. Så selvom originalgarnet ikke er nemt tilgængeligt, så er der 9 sider med garnforslag på Ravelry. Heraf er der 11 matches til mit eget lager. Der er 728 projekter i alt, så det er nok muligt at finde en farvekombination og garn på lageret der kan bruges. Afhængig af hvor farverig eller varieret den færdige trøje skal være, er der rig mulighed for at få brugt mindre rester, og få en meget unik trøje. Jeg er så vild med den her version. Jeg tror i øvrigt den er virkelig sjov at strikke.

billede fra ravelry.com

Opdatering af babystrikkeskuffen
Hvis ikke man selv skal have eller har en baby, har de fleste en nabo, kollega, kusine eller en veninde der på et tidspunkt skal have en lille én. Og tiden kan godt løbe fra én når man først har fået de gode nyheder og til den lille kommer til verden og derefter går det kun en vej. Et lille udvalg i forskellige farver og størrelser er derfor oplagt. Her kommer lige et par forslag.

Lillesøsters Romper fra Petiteknit. Strikket i fingering weight garn er der rig mulighed for at finde en rest i lageret. Billede fra ravelry.com
Bloomers og en cardigan – eller bare en af delene. Opskriften er Ellen Legesæt fra Petiteknit og kan med sin ret høje strikkefasthed strikkes med relativt lidt garn. I et garn med lidt spil vil jeg udelade hulmønsteret. Billede fra ravelry.com
Hollykyse fra Knitting For Olive i smukt mønster. Det kunne dog være mange andre kyser eller huer til babyer eller børn. De fleste modeller bruger 50 gram i alle størrelser. Billede fra ravelry.com
Nuttede små kaninger (spring bunnies) af Susan B.Anderson. Oplagt til rester. Og der er så mange varianter at vælge imellem. Billede fra ravelry.

Børnehavevanter
Den her gratisopskrift er netop nu på mine pinde. Pasformen ser rigtig god ud med ribben omkring håndleddet. Laura synes heldigvis at det er sjovt med vanter, så mon ikke de bliver et hit? Der er rig mulighed for at bruge garn med lidt spil, blande farver eller evt. med et broderi på forsiden. Jeg bliver faktisk en smule misundelig bare ved tanken. Med lidt fingersnilde kan de måske gradueres til størrelse mor også?

Billede fra Instagram @frydoggammenstrikk

Højt på min strikkeliste står også Constellate huen, som jeg tippede om i dette indlæg om one skein wonders. Hvis du ikke har læst det, så hop over forbi og find et par idéer til det ene fed garn ud ikke ved hvad du skal bruge til. Jeg har i øvrigt også selv et fed fingering weight garn, som jeg tænker at trylle om til et par bloomers fra Ellen Legesæt (se længere oppe) til min egen mus.

-o-

Præcise garnmængder og et lille bibliotek
En af de ting der nogen gange kan gøre restestrik svært er når en opskrift angiver at der skal bruges 50 gram til et bestemt projekt. Fordi 50 gram er det mindste man kan købe i et nøgle (på nær de der luksusgarner der kommer i 25 gram) Og du sidder måske med en god portion – lad os sige 30 gram – af et nøgle tilbage, men vil det være nok til at strikke efter den der opskrift? Man skal både have lidt is i maven og nok også lidt erfaring før man kaster sig ud i det. Det samme når en opskrift springer fra 50 til 100 gram i den næste størrelse. Og du sidder med 70 gram. Er det så nok til at gøre et forsøg?

Derfor angiver jeg altid præcis hvor mange gram jeg har brugt når jeg laver en project page på Ravelry. Det kan måske hjælpe andre til at kaste sig ud i et resteprojekt hvis jeg kun har brugt 63 gram på at strikke et projekt der angiver 100 gram. For selvom du måske ikke rammer 63 gram som jeg, er der nok en god chance for at du rammer under 70 gram ( og her antager vi selvfølgelig at strikkefastheden hos både dig og mig rammer nogenlunde rigtigt).

Lige nu arbejder jeg på et lille bibliotek over de resteprojekter jeg har lavet, som man kan søge inspiration i. Man kan også bruge Ravelry. Det her er til jer som ikke bruger det så slavisk som jeg selv. Hvad tænker du?

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

PS: Jeg skriver ret ofte om at få et mindre garnlager og strikke af rester. De indlæg samler jeg i kategorien Stashdown. Vælg blot stashdown i sidemenuens dropdown (ligger nederst på mobil), så får du alle indlæg om emnet. Så er weekendens læsning også på plads.

3 thoughts on “En håndfuld resteprojekter”

  1. Jo mere jeg hører om dit lager projekt – og fordi jeg selv arbejder med imod at down stashe.. Kunne det være at du ville fortælle noget mere om, hvordan du opbevarer dit garn på et tidspunkt – evt med billeder
    Jeg synes projektet overordnet er spændende med har ikke selv helt fundet frem til den optimale opbevarings metode endnu.

    1. Det vil jeg meget gerne. Da vi flyttede måtte jeg skille mig af med mit garnskab og fandt et alternativ hvor der ikke var plads til nær så meget garn. Faktisk er der min tanke, at når mit garn udelukkende kan være i den nye garnkommode, så har jeg nået den rigtige størrelse lager. Men der er lige lidt vej endnu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.