Er slowfashion det nye fastfashion?

Hånden på hjertet. Jeg mangler ikke sweatre i min garderobe. Jeg har rigeligt til at dække mine behov. Og for en som mig der foretrækker at holde en lille garderobe med favoritter som ofte er i brug, har jeg måske lige rigeligt. Lad mig sige det sådan – jeg har ikke strikket dem alle af behov, men nærmere fordi de var pæne og sådan en vil jeg da også have.

Læs videre

7 thoughts on “Er slowfashion det nye fastfashion?”

 1. Hej Pernille
  Fuldstændig spot on, jeg prøver at strikke langsommere for at nyde processen mere- for mangler jeg hjemme Strik.. Nix

 2. Jeg er egentlig mere proces strikker, men har gjort mig mange af de samme tanker, og det var rart at se dem skrevet ned. Jeg er i den situation, at jeg over de sidste 6 mdr har tabt 10 kg. Det var også intentionen – men hvad med de strikkede ting, som nu er alt for store? Er det ok bare at skille sig af med dem – og dermed “mere ok” at strikke nye? Eller bør man se nærmere på at rette dem til – pille rib kanten i bunden op og strikke nederste del igen?
  Jeg ved det ikke helt endnu… Der ligger jo mange timers arbejde og omhu i hver ting, så det gør lidt ondt på mig hvis de blot skal videre.

  1. 10 kg er immervæk en hel del! Hvis du er glad for resultatet, så tillykke med det nogle trøjer kan måske justeres, og det må være op til dig om de kan bæres og blot være mere oversize, eller om de decideret ser for store ud. Det afhænger nok af modellen og styling.

   Og i din situation ville jeg synes det var fint at strikke en eller et par nye i dine nye mål. Både fordi de vil sidde pænt, og som et klap på skulderen over den proces du har været igennem – hvis altså vægttabet var planlagt. Og hvis du planlægger at komme af med flere kilo, er det oplagt at tage højde for det når du vælger model. At vælge en model som duer i flere størrelser.

   Jeg tror nu at du allerede har de rigtige briller på, er bevidst om dine valg og dermed ikke strikkestresser derudaf

 3. Ih hvor gad jeg godt have det luksus problem Når jeg ser billeder af alle de flotte sweatre på ig i alle de nyeste fine designs og farver i lækre kvaliteter, tænker jeg aller først hvordan dælen har de råd til det der?! Og i en sidebemærkning og hvordan finder de tid til det?
  Jeg har indtil nu kun strikket én sweater til mig selv, for for mig er det en stor investering når der skal købes garn for mellem 600 og 1000kr, hvilket det jo ofte bliver i de gode kvaliteter (Jeg strikker str xl). Derfor består mit minimale garnlager også kun af små rester, for jeg køber kun garn til specifikke projekter.
  Så her er der ingen sweater-fabrik, men jeg satser på at få gang i en lille strømpefabrik

  1. Du har så ret, det er virkelig et luksusproblem. At have en kæmpe garnlager. Min samling ef primært opbygget da jeg var yngre, havde et virkelig godt job med en fin løn og ingen børn. Jeg har stadig et rigtig godt job, men tiden er ikke til det. Jeg køber sjældent garn, men har så rigeligt at vælge imellem og jeg er meget priviligeret. Jeg har dog ikke til sweatre, men alt mulig andet bliver det til og det er også helt fint. Strømper kan man heldigvis bruge rigtig mange af 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.