Finished object : Void shawl

Jeg har haft lyst til at strikke Void siden jeg så det første gang.

Formen, mønsteret og det enkle design passer ret perfekt ind i min strikkede garderobe. Og så manglede mit yndlingssjal ind imellem en udskifter.

Jeg endte med at slå op til det 4 gange. Mønster og garn skulle meget gerne være den helt rigtige kombionation. Da jeg endelig fandt det rigtige garn, gik det stærkt. For mønsteret er ret intuitivt og vanedannende. Og da de lange pinde var ved at blive lige lovlig lange, var det tid til retriller, og så gik det hele alligevel.

INFO SHEET

Opskrift: Void fra Amirisu Magazine issue 8

Designer: Melanie Berg / Mairlynd

Garn: Englegarn merino fine – et dejligt blødt og sprødt uldgarn. Jeg valgte sport weight i stedet for worsted weight, som der var angivet i opskriften. Jeg prøvede først med et tykkere garn, men synes ikke rigtig om det. Med englegarn på pind 4 blev det et knap så tæt stykke strik og jeg opnåede det fine fald som jeg gik efter.

Konstruktion: Sjalet starter med få masker og strikkes fra midt øverst og ned. Der er udtagninger på alle pinde, der giver den fine facon, der er knap så dyb og mere lang (også kendt som crescent-shaped).

Teknikker: En slags fremhævede, snoede masker, der er fint beskrevet i opskriften. Når først teknikken sidder i fingrene går det hurtigt. Derudover en god variation af ret og vrangmasker der gør arbejdet interessant og ret vanedannende.

Modifikationer: Strikket i tyndere garn på pind 4. Dertil flere mønsterrapport og flere retriller.

Sværhedsgrad: Et projekt for den let øvede.

Ravelry project page: Findes lige her med præcise garnmængde. Opskriften er i Ravelrys database, så det er muligt at se andres projekter, garnvalg – og mængder, flere billeder mv.
Og med det projekt er efteråret jo for alvor sat i gang. Jeg er så begejstret for Englegarn, at mit næste projekt bliver i det overskydende garn – jeg havde nemlig ca 80gram tilbage, og det passede helt perfelt til et af de andre projekter fra min efterårs-strikke-to-do liste, som du i øvrigt kan se lige her. Stay tuned, eller kig med på Instagram, for det er et lille hurtigt projekt der forhåbentlig snart er færdigt.

Hvis du stadig læser med  – tak for din tid og rigtig god (strikke)weekend!

Kærligst,

Pernille

6 thoughts on “Finished object : Void shawl”

 1. Faldt for sjalet med det samme jeg så dine billeder og købte med det vuns opskrift og garn. MEN! Jeg kan ikke finde ud af opskriften Har siddet i timevis med ordbøger og spurgt flere, men det er ikke lykkedes mig at forså de engelske termer så jeg kan komme i gang. Kan du hjælpe? Vh Gitte

  1. Ja selvfølgelig kan jeg det 🙂 hvilke termer driller? Send evt i en mail til hello a frkgarn.dk så oversætter jeg gerne til dansk strikkesprog. Kh Pernille

   1. Hvad er “bundle” og strikker du de første 8 p (med 3m) i retriller eller glat? Har brugt mange timer, men tror jeg har styr på mønsteret nu….og tak fordi du vil hjælpe! Glæder mig til at komme i gang. Vh Gitte

    1. Bundle er beskrevet ret fint i forkortelserne. De fremgår af opskriften. Men det minder meget om smock mønster – kender du det? Jeg strikker de første 8 i retriller – det er helt klart det nemmest 🙂 kh Pernille

     1. Tak for svar! Vil igen forsøge! kender ikke smocken, men slår det lige op – og så går jeg sgu i gang!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.