Grafisk broderi

SPONSORERET INDLÆG

En ny broderibog har netop set dagens lys og jeg blev svært begejstret, da jeg fandt et eksemplar fra Turbine Forlaget i min postkasse.

Den handler nemlig om grafisk broderi, og mere præcist korssting. Jeg kan virkelig godt lide både udseendet på de grafiske korsstingsmønstre, men også at brodere dem. Det er ren terapi for min hjerne og mine hænder.

Bogen er skrevet af den svenske brodøse Maria Snare Johnsson og førstehåndsindtrykket var helt klart at det er en lækker sag med hardcover og et fint omslag, der har et nutidigt udtryk. Også da jeg åbnede bogen, fortsatte den gode oplevelse. Bogen er fyldt med billeder – ofte fra bybilledet, som har givet inspiration til de mange korssting i bogen.

Første del af bogen er da også dedikeret til inspiration, og forfatteren opfordrer til at man laver sine egne korsstingsmønstre ud fra de grafiske mønstre man ser i hverdagen, om det er kakler på et badeværelse eller fliser på gaden. Grafiske mønstre er overalt og venter på at blive omsat til et cool korsstingsbroderi. Hun kommer med konkrete tips til hvordan man får omsat et hurtigt snapshot til et mønster du kan brodere efter. Så nu er det bare at gå på jagt i byens mange fine mønstre.

Det efterfølgende afsnit giver tips og tricks til både udførsel og materialevalg, så nybegyndere kan komme i gang og øvede brodøser måske lige får pudset et par teknikker af.

MØNSTRENE
Efter de første afsnit om inspiration og guldkorn, kommer så mønstrene. De er opdelt i kategorierne tofarvet, flerfarvet, sort/hvid, bogstaver og tal, velkendte mønstre og de mere uventede. Mønstrene er simple og kontrastfyldte, som det er karakteristisk for grafiske mønstre. Alle mønstrene i kapitlerne tofarvet, flerfarvet og sort/hvid er lavet som diagrammer, der er nemme at brodere efter, mens afsnittene tal og bogstaver samt velkendte og ukendte mønstre mere er til inspiration og derfor ikke har faste mønstre og diagrammer.

Jeg har allerede et par favoritter, som jeg gerne vil lave et par farveprøver på inden jeg begiver mig ud i et større projekt. Farveprøven kan helt sikkert bruges som en lille nålepude når jeg er færdig. Eller et bogmærke – dem lavede jeg flere af som barn og jeg kunne faktisk godt bruge et par nye bogmærker (jeg hader æselører, så jeg bruger pt en kvittering fra Rasmilla i den bog jeg læser – det kunne gøres bedre).

FARVERNE
Afnittet om sort/hvid giver lidt sig selv. Resten af bogen er i klare farver som i mange tilfælde skaber en særlig kontrast som får mønsteret til at træde mere frem. Jeg vil helt sikkert eksperimentere med de mere douche og støvede farver, for at få anvendelige broderier jeg rent faktisk vil bruge. Det er dog det fantastiske ved at alt håndarbejde – vi kan vælge netop de farver som vi elsker og som vil komme til sin ret, der hvor de skal bruges.

HVAD BRUGER MAN GRAFISK BRODERI TIL?
Og hvad vil jeg så bruge disse fine grafiske broderier til? Er det ikke ind imellem et spørgsmål vi stiller os selv med broderier – hvad skal man gøre med dem?

I bogen er de fleste broderier præsenteret som en pude. Det gør det nemt at se mønsteret og grafisk broderi er oplagt til puder. Der er endda en vejledning til hvordan du kommer fra broderet stykke til færdigmonteret pude med en pæn finish. Jeg er selv meget glad for min broderede sofapude i grafisk mønster. I bogen er der også en taske og et par stolesæder, som er blevet betrukket med broderi.

For mit eget vedkommende er jeg i gang med en nålepude i et grafisk mønster i tone-i-tone farver. Jeg har tidligere lavet en broderet pung til kreative dimser, og et stykke broderet stof til endnu en lille pung. Dem kan man vel egentlig ikke få for mange af? Og skulle man have en i overskud, er det en fantastisk fin gave til en veninde, mor, søster eller lignende. Endelig kan et fint lille billede enten i ramme eller en broderiring være ret fint og personligt touch i hjemmet.

HVEM ER BOGEN TIL?

Bogen ligger op til at man med få materialer hurtigt kan komme i gang. Der er vejledninger, så selv nybegyndere kan komme i gang. Og så er det jo ikke så svært med korssting. Det tager bare lidt tid. Og det er netop én af de ting jeg rigtig godt kan lide ved broderi. Det er en langsommelig proces, og for mig opstår hele meningen midt i netop dét – det er simpelthen ikke muligt for mig at gøre et større stykke broderi hurtigt færdigt. Mens jeg sidder med det og når det er færdigt, er det et stykke håndværk som der ligger mange, mange timer i. Har du en god portion tålmodighed, så finder du helt sikkert et projekt der er lige noget for dig. Selv bruger jeg også broderi som en lille pause, når jeg ikke rigtig gider strikke, men gerne vil holde hænderne i gang.

SKAL DU KØBE BOGEN?

Hvis du kan lide at brodere korssting eller godt kunne tænke dig at prøve grafiske mønstre, så er det helt klart en bog du skal have på hylden. Det cool og urban look, gør bogen til en ny klassiker for brodøser.

Og til sidst et par billeder fra bogen.

Tak til Turbine Forlaget for den meget fine bog. Jeg har i noget tid ønsket mig endnu en grafisk broderet pude og kan helt sikkert finde mit næste mønster i denne bog.

Bogen kan købes lige her.

BRODERI INSPIRATION

Jeg har fundet et par billeder på Pinterest, som meget vel kunne blive kommende broderiprojekter hos mig, og har i øvrigt to opslagstavler med inspiration til broderi på Pinterest – dem finder du lige her og her.

Kilde: Pinterest
Kilde: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.