Hvad skete der med Garderobe Makealong?

Kender du det, at man beslutter sig for at lave en garderobe makealong, som skal løbe i et helt år, man glæder sig til at fylde skabet med smukke klæder fra egen hånd, alt er planlagt og klar og så.. så sker der bare noget helt uventet, men alligevel forventet?

Jep. Den slags sker for mig. Hende med den gode timing. I januar fandt vi nemlig ud af, at jeg er gravid.

Foran mig venter et år med en strikket og syet garderobe til mig selv, og et fantastisk online følgeskab fra alle jer der leger med. Det kan man godt som gravid – ingen problem. MEN.. Ingen havde advaret mig om den bølge af træthed der skyllede ind over mig nærmest fra starten. Sammen med en solid omgang kvalme og konstante tanker om den lille baby, der nu bor i min mave. Jeg troede ikke det var muligt, men mit strikketøj havde fundet sin overmand når det kom til at besætte min krop og mine tanker. En lille bitte baby.

Min strikkelyst var på forunderligvis blevet væk, og strikketøj lå nærmest stille i mange uger. Træthed og kvalme er heldigvis et (nogenlunde) overstået kapitel, og jeg har fundet et par WIP’s frem, samtidig med at jeg giver mig selv lov til at starte på et par nye ting. De der små babysager, de er jo så forbandet hurtige at strikke (når jeg altså lige husker at gøre som der står i opskriften – kan nogen fortælle hvor tidligt ammehjerne indtræffer og om det eventuelt er derfor jeg piller mere op end jeg strikker??). Når lysten synes at være dalet, så er det rart at se nogle færdige projekter. Så jeg forsøger mig med lidt garderobestrik til os begge, så vi er godt og varmt klædt på til efteråret, hvor vi skal gå lange barnevognsture rundt på Østerbro.

Jeg har skruet en anelse ned for mine strikke ambitioner i 2017. Jeg gør plads til de mange forandringer der sker – indeni som udenfor. Det er okay.

Jeg håber I stadig hænger i derude, og får strikket og syet en hel masse smukke stykker tøj. Jeg kigger med på de billeder I tagger på Instagram, og glæder mig på jeres vegne over de mange fine ting der vokser frem fra pinde og symaskiner.

En ny update på garderobemal er lige på trapperne, men her altså først lige en forklaring på fraværet og – hvis du skulle se mig rundt omkring i det københavnske – hvorfor jeg ser så træt og tyk ud. Alt er godt.

Og lige en lyn update på hvad der er sket på strikkefronten af spændende ting siden sidst – det er ikke meget.

En herlig aften i dejligt selskab, som ikke er dokumenteret, MEN der var både strik og bearnaise og en masse garnsludder involveret. Ren velvære. Og så ellers:

En lille bitte hue i restegarn er kommet af pindene. Det tog (nærmest) en evighed.
Ingen er vel for træt til at kunne slæbe sig ned til [g]uld pop up shop på en grå og regnfuld lørdag formiddag, når der bagefter vanker brunch med kærestefyren. Jeg orkede det i hvertfald lige.
Årets fineste strikkebog er også flyttet ind siden vi sidst talte sammen (ja, det kalder jeg det altså når jeg plaprer løs herinde). Sammen med garn til det første (evigheds)projekt – den smukke Lace. Var der andre der næsten ikke kunne være i jeres krop af bare begejstring over denne samling top originale og super smukke designs? Det tænkte jeg nok.

Hvis du stadig læser med – mange tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

Follow my blog with Bloglovin

16 thoughts on “Hvad skete der med Garderobe Makealong?”

 1. Hjertelig tillykke med den kommende baby, åh jeg husker når man strikkede små baby sager, nu er de 19 og 23 det tager lidt længere tid lige at strikke en kjole, men heldigvis elsker de at gå i strik.

 2. Dejligt med en Update, har savnet at læse med herinde, har da også undret mig over hvad der skete med garderobe makelalong.

  Men stort tillykke med graviditen:) Det er skønt og klart at overskuddet forsvandt og planerne gik i voksne, sådan går det når livet banker på.

 3. Tillykke!! Nyd at fokus er på livet i din mave – strik skal nok få lov at fylde igen med tiden selvom omfanget ændres…

 4. Tillykke med graviditeten – det kræver noget at lave et lille ny menneske så ingen undren over, at energien og lysten ikke har været der. Jeg har ingen personlig erfaring med ammehjerne, men en sød kollega indførte udtrykket “graviditetshjerne” da hun mente, at det var for tidligt med ammehjerne når man ikke var særligt langt i graviditeten men stadig lige distræt.

 5. Sikke en dejlig nyhed, Pernille! Stort, stort tillykke! Et lille, nyt menneske i verden. Kundera skrev vist engang, at det ikke er så let at foragte verden, når man har skænket den et barn. Det synes jeg er rigtigt. Store knus og ønsker om alt godt til jer herfra!

  – Line / @alleelskeragnes

 6. Stort tillykke, søde Pernille! Hvor er det bare dejligt.
  Strikkelysten kommer helt sikkert igen. Bare giv den gas med babystrik. Din baby kommer vist lige når sæsonen for strik starter for alvor. Det er perfekt timing!
  Jeg overvejer selv at gå i gang med at sy noget amme-venligt tøj. Forhåbentlig kan det gøres lidt mere cool og lækkert end det man kan købe…
  Rigtig meget held og lykke med din graviditet!

 7. STORT TILLYKKE med graviditeten.

  Savnede at høre fra dig og var begyndt at være bekymret for om du var forsvundet sammen med mojo’en. Så rigitg dejligt med update og nyheden om en ny verdensborger:-)

  Jeg er i fuld gang med “Ivory”, men har manglet godt lys (og pæne props) til at tage et ordentligt billede:-)

  Knus Lise

  1. Tusind tak, Lise. Det er dejligt at vide at der faktisk er nogen der tænker på en når man lige trækker stikket i en periode 🙂

   De seneste måneder har været besværlige når det kommer til smukke billeder og ordentligt lys. Foråret er SÅ velkomment med lyd og varme og energi.

   Kærligst, Pernille

 8. ❤️ Blev så inspireret af dit kysestrik at opskriften nu ligger klar til en lille afstikker i weekenden Tak.

 9. Hvor er det dejligt, tillykke! Lysten skal nok komme igen. Det er helt forståeligt at det er mere spændene at lave et nyt lille menneske end at strikke 🙂

 10. Stort tillykke
  Her er jeg ramt af helt det samme, siden kvalmen kom har strikketøjet ligget i en urørt bunke
  Heldigvis er kvalmen næsten væk og efter en sygemelding er jeg startede på arbejde igen
  Så nu håber jeg bare strikkelysten dykker op igen, lidt babytøj burde jeg kunne overskue:-)
  Lea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.