Min garderobe – farvekonsultation

Kombinationen af at have en lille garderobe og strikke til mig selv gør, at det bliver ret essentielt at have de rigtige klæder i skabet. To ting optager mig ret meget, nemlig farver og pasform. Jeg har en idé om, at hvis de to ting spiller, så er min garderobe fuldendt.

Jeg har tænkt mig at dykke lidt længere ned i dem begge og se, om jeg kan blive bedre til at ramme rigtigt. Dels fordi jeg vælger farver jeg synes er pæne, men er de pæne til mig? Dernæst er der pasformen, som nok trænger til et eftersyn.

Læs videre

4 thoughts on “Min garderobe – farvekonsultation”

 1. Kære Pernille.
  Husker tydeligt at jeg som barn glædede mig til to ting når jeg blev voksen… At få et checkhæfte og en “Farvebog”. Min mor havde begge dele og jeg kan huske hvor imponeret og fuld af beundring når hun hev “Farvebogen” op af tasken, når vi var ude at kigge på tøj til hende. Når hun fandt noget tøj (eller stof til selv at sy tøj af), kom “Farvebogen” frem og tøjet blev kun købt, hvis farven også var i bogen. Det var i 80’erne og 90’erne. I 00’erne kom “Farvebogen” og checkhæftet ikke frem mere og jeg lever egentlig selv efter det motto, at alle farver klæder alle. Men jeg kan tydeligt se, at nogle farver gør noget godt ved min kulør og andre kan virkelig få mig til at se noget så syg ud. Den elskede grå er faktisk heller ikke nødvendigvis god på mig. Jeg prøver ofte at redde det ved at sætte et tørklæde i halsen, med en farve der står bedre til min hudtone.

  Jeg er dog STOR fan af farver – elsker farver og køber oftest farvet garn. Kan virkelig anbefale G-ULD’s plantefarvede garner. De kan virkelig trylle nogle fantastiske farver frem. Både klare farver og mere dæmpede. Prøver at følge din princip med kun at strikke med noget fra lageret, men måtte simpelthen bryde den regel i januar måned, da jeg så det flotteste lilla garn på deres Instagram @gulddk. Er sikker på de har nogle farver der passer spot on til dit Farvekort:-)

  Knus Lise

  1. Kære Lise,
   Dine historier gør mig altid så glad, og endnu en gang må jeg konstatere at der er ligger mange, gode idéer i de tidligere generationer, som vi åbenbart ikke har taget med os. I min rejse mod at leve mere bæredygtigt dukker der hele tiden eksempler på nøjsomt farmorliv op, som ikke burde være gået i stå hos dem. Tag nu bare checkhæftet – mon ikke vi ville tænke en ekstra gang over vores forbrug hvis der skulle skrives en check når vi tog på indkøb? Min far havde også et, og når han skrev en check fik jeg altid en følelse af at der blev brugt af formuen. Hans smukke og karakteristiske underskrift gjorde nok også sit til det.

   Og du har jo ret – farver skaber glæde, og man skal bruge dem der giver glæde! Uanset om den givne farve klæder en eller ej. For hvem gider gå med en farve man ikke bryder sig om, blot fordi den klæder én? Ikke mig ihvertfald. Jeg har netop i weekenden vundet et fed op af den smukkeste brune lammeuld fra g-uld. Jeg har haft den i flere år, men har ikke været klar til at bruge den. Jeg synes simpelthen ikke at farven klædte mig. Men nu tror jeg tiden er inde, og at jeg skal have en cardigan i den farve. Og jeg tror sørme også farven passer ind på mit farvekort 🙂 Kh Pernille

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.