Min garderobe: Kolde og varme farver

Siden jeg fik min farvekonsultation, har jeg været meget bevidst om hvilke farver jeg vælger.

Det betyder ikke at jeg har skiftet hele min garderobe ud, og anskaffet en ny i de helt rigtige farver. Det er mere som en øget bevidsthed og retningsgiver. Og det er faktisk utrolig rart at indsnævre mulighederne når jeg ser efter nyt (brugt) tøj eller garn til et nyt projekt. En pose med arvetøj faldt da også på et utrolig heldigt tidspunkt, og her gik jeg udelukkende efter nogle nye farver, som jeg gerne ville prøve af.

De seneste par måneder har jeg:

– Gennemgået min garderobe for kolde/varme farver. For de tøjstykker der er kolde i farven (og som ikke passer så godt til mig) har jeg vurderet om det er noget jeg bruger og er glad for. Hvis svaret er JA, beholder jeg og overvejer om de kan bruges sammen med en varm farve/neutral, som kan bringe lidt balance ind i sættet. Hvis svaret er NEJ, er det sendt til genbrug. Og der røg alligevel et par på den konto, fordi mit syn på det siden farvekonsultationen er ændret en smule.

– Fundet mit sommertøj frem og set på det med varme/kolde øjne. Og lige dér var en kjole jeg købte for 3-4 år siden, men ikke havde brugt så meget. Farven er dog den fineste varme terracotta, og jeg synes den er utrolig fin i både design og kvalitet. Den er nu hængt forrest, og er i brug hver uge. Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke brugte den før? Måske synes jeg at farven var en tand for iøjenfaldende til mig? Måske gik jeg bare og ventede på at finde ud af, at netop den farve klæder mig rigtig godt?

I min sommergarderobe er der en del kølige pasteller. Jeg kører videre med underdelene og forsøger at tilføje en varm overdel, som komplimenterer min hudfarve og mit ansigt i øvrigt. Indtil videre har jeg beholdt det hele. Fordi jeg skal jo have sommertøj. Altså tøj på om sommeren. Jeg vurderer løbende hvad jeg får brugt, og tager en status når det pakkes væk til efteråret.

– Set efter varme farver / farver fra mit farvekort ved mine besøg i genbrugen. Jeg har manglet lidt opfyldning af bukser og nederdele, og har da fundet lidt forskelligt, så jeg ikke skal stresse over vasketøj i løbet af ugen. En lille garderobe og små fedtede tumlingefingre kan godt give lidt udfordringer ind imellem.

– Udelukkende valgt varme toner når jeg har købt garn til mig selv. Hvad jeg har købt kan du se når jeg lige om lidt kommer med en status på stashdown for andet kvartal. Det er dog kun få projekter jeg har indkøbt til, men kold/varm tone har uden tvivl været en faktor.

-o-

Jeg har forsøgt at opsummere mine primære farver før farvetransformationen (sort / lys grå / mørk grå / pudder / hvid)

Nedenfor er de farver som har fundet vej ind i mine garderobe siden konsultationen (pudder / karamel / okker / råhvid / koral)

Selvom årstiden og modefarver nok har noget at sige når det kommer til mine ‘nye farver’, så synes jeg alligevel det er noget af en forskel. Og vigtigst af alt – jeg kan godt lide det.

Jeg har stadig en del sort, og bliver ved med at bruge og erstatte når det er brugt op. For sorte bukser er en central del af min hverdagsgarderobe. Til gengæld går jeg aldrig i jeans.

Jeg er så død nysgerrig efter at høre om du er til kolde eller varme farver? Om du vælger efter det? Hvad dine 5 primære farver er? Dine yndlingsfarver? Fortæl endelig eller del på Instagram. Tag mig gerne hvis du gør.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

PS. Farvekortene har jeg lavet på coolors.co. Hvis du laver dit eget vil jeg super gerne se det!

2 thoughts on “Min garderobe: Kolde og varme farver”

 1. Kære Pernille
  Du har virkelig fået min hjerne til at fundere over det med farver… For som jeg tidligere har kommenteret, har jeg i mit voksne liv altid tænkt, at alle farver passer til alle, og at farvekort var noget der hørte slut 80’er start 90’erne til. Men efter jeg læste dit indlæg om din farvetest har jeg set på min garderobe med andre øjne, for måske har jeg også en del tøj, hvor farven ikke klæder mig. Så er der også det med snittet og halsudskæringen, for er jeg pænest med v-hals og hvad sker der med hovedfaconen når jeg har en trøje på med bådudskæring.
  Når jeg shopper garn (og tøj) er det primært farven (og mønsteret) der tiltrækker mig. Derfor er meget af mit strik i forskellige farver, som jeg kombinerer med enten ensfarvede eller stribede t-shirts og mønstrede skjorter. Men er faktisk mere fokuseret på om farverne og mønstrene går sammen, end om farverne egentlig er pæne til mig.

  Nu har jeg funderet over det med farver så længe, at jeg har skrevet en farvekonsultation på min ønskeseddel her i juli måned – og ellers er det jo en oplagt fødselsdagsgave fra mig til mig:-)

  Tak for inspirationen:-)
  Venligst Lise

  1. Jamen Lise. Der kan man bare se! For mit eget vedkommende må jeg sige, at jeg har fået mere ud af det end jeg havde regnet med. Forstået på den måde at det jo ikke er noget man SKAL følge, men blot ment som en retningsgiver, og jeg havde tænkt at bruge det når det behagede mig. Men jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke over det når noget nyt tøj eller garn finder vej ind hos mig. Jeg kan jo virkelig godt lide lys grå, men det fremhæver mig virkelig ikke på den gode måde, og så er det jo pludselig ikke så pænt længere. Jeg forsøger derfor at blive gode venner med den lysegrås varme pendant, nemlig sand/beige/lys brun, og det går udemærket. For jeg må have basisfarver, de binder garderoben sammen.

   Jeg er glad for at du har fundet inspiration, og tør springe ud i en konsultation. Jeg glæder mig til at høre om de farver du så vælger passer sammen med det du selv har valgt igennem tiden.

   Kram herfra 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.