Mohairsweater galore

Jeg har fået gang i egostrik igen, og der er kommet intet mindre end 3 basissweatre af pindene, og nr 4 er på pindene. Simple bluser med små detaljer, og alle strikket med blød silk mohair. Det er mohairsweater galore!

FINE OG FEMININE EDITH
Den første, Edith Bluse er strikket i Jawool og Lace fra Lang Yarns. Farven er skøn og passer perfekt ind i min garderobe. Jeg er så begejstret for den fine Lace, der har et højere indhold af silke end de fleste andre silk mohair på markedet og det er ikke sidste gang jeg strikker med den. Jawool er strømpegarn. Hvad kan jeg sige… Det er til strømper, og jeg synes at kombinationen af klassisk strømpegarn og mohair er lidt finurlig. Ikke desto mindre gik jeg med den fordi farven er så fin. Det færdige stykke strik er dejligt blødt og glat og selvfølgelig mohair’et. Jeg har i øvrigt strikket modellen ret kort, og den vejer 309 gram. Det præcise garnforbrug i hver kvalitet kan du som altid finde på min Ravelry projct page.

LETTE OG LYSE IBEN
Den anden er Iben Sweater i blød lammeuld fra Camilla Vad og Isagers Silk Mohair. Forskellen er til at tage og føle på. Den ubehandlede lammeuld er som rigtig uld skal være og jeg er så forelsket i det færdige stykke strik. Det er også blødt, men med mere struktur end det superwashbehandlede strømpegarn og den fine melering i lammeulden mod silk mohair tråden giver den mere spil og liv. Det er et match made in heaven. Og så føles blusen væsentligt lettere, selvom den vejer 280 gram og derfor kun et nip mindre end Edith. Jeg vil til enhver tid foretrække denne kombination frem for den første. Men jeg er glad for begge og bruger dem gladeligt.

VARME OG BLØDE NO52
Den tredje er Strik No52, som er strikket i Alpaca 2 og Silk Mohair – begge fra Isager. Begge garner er vel det man kan kalde fast inventar hos mig, og jeg bliver ikke træt af at arbejde med dem. Alpaca 2 er et blend af 50% uld og 50% alpaca og jeg valgte farven 2S, som har en fantastisk melering. Den vågne læser bemærker nok, at denne sweaters farvesammensætning minder meget om Iben sweateren, og til det kan jeg kun svare ja – lys grå og Isagers fv 0 ligger mit hjerte utrolig nært. Jeg bliver ikke træt af den, uanset hvor mange gange jeg ser den og bruger den. Modellerne er vidt forskellige, så jeg synes ikke at det blev en genganger. Garnkombinationen er skøn, skøn, skøn! Designet er en ægte genistreg fra Celine, som står bag nameless knitwear. Mine varmeste anbefalinger til både garn og opskrift!

Og så.. jeg har været ret så strikkerastløs siden Iben blev færdig. Jeg har kigget på og pillet sleepers op, men det er en langsommelig og kedelig proces. Jeg havde allermest lyst til bare at fortsætte i sporet med mine simple sweatre, der glider af pindene i de få timer jeg har inden sengetid. Så det gør jeg.

DEN KONSTRASTLØSE KONTRASTSWEATER
Jeg havde lidt silk mohair til overs fra både Iben og Strik No 52. Lige nok til endnu en sweater faktisk. Og så kunne jeg ikke få ud af hovedet at jeg havde en uld/alpaca blanding liggende i samme farve. Sammen er de en slags elfenben med et glimt af gylden. Mageløst. Så skulle jeg bare finde den rigtige opskrift.

Jeg kiggede lidt rundt, og tanken slog mig at jeg ikke bare burde strikke fra mit garnlager, men også mit opskriftslager. Jeg har MANGE opskrifter. Flere end jeg nogensinde kommer til at strikke. Men der var sikkert en imellem der kunne bruges til min gyldne elfenbensbluse. En simpel en der lader garnet tale. Og ja, jeg havde da købt kontrastsweater fra Petiteknit på et tidspunkt med gode intentioner om at strikke den. Så det gør jeg. Og den disciplin kan jeg med fordel øve mig meget mere på. At strikke fra opskriftslageret, i stedet for at købe nye.

Jeg har stadig planer om at strikke en sweater i flerfarvestrik med islandsk garn, og jeg forventer at slå op inden månedens udgang. Tiden vil vise hvor langt jeg når med denne fine sag inden det bliver tid til den næste. Men altså, mere om det senere.

-o-

Hvad tænker du om opskriftslager? Får du også købt flere end du kan nå at strikke? Lidt ligesom med garn? Det er ærlig talt lidt fjollet. Jeg øver mig lige i at tænke mig om, også selvom det kun er uskyldige pdf’er der ikke fylder i mit hjem.

Og har du nogle garnkombinationer som du vil dele? Både gode og mindre gode – jeg vil rigtig gerne høre om det. Og en eller anden stikker mig lige en albue i siden næste gang jeg skal til at slå op til en sweater i strømpegarn og mohair, ok? Godt. Tak.

Hvis du stadig læser med – mange tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.