Ny kollektion fra Filcolana

Er det bare mig eller er Filcolana begyndt at oppe sig på designfronten? Før i tiden lagde jeg ikke rigtig mærke til deres gratisopskrifter, men det sidste år er der sket noget. Det er tydeligere at der er tale om en samlet kollektion, de får taget fine billeder og har et hold af dygtige, danske designere til at løfte deres designs op i et niveau hvor det bliver interessant.

Særligt søde Ditte Lerche (som jeg kender fra hendes tid i Kit Couture) som ubesværet leger med form og farve ramte fuldstændig plet med Kastellet i foråret.

Derudover har Karen Lauger og Trine Påskesen begge bidraget til at løfte standarden. Den seneste kollektion har også designs af Hanne Rimmen og Anne Wentzel, som begge er talenter inden for flerfarvestrik. Well done, Filcolana.

Og selvom Filcolana ikke er blandt de mærker jeg sædvanligvis rækker ud efter (blandt andet pga manglende gennemsigtighed), synes jeg at de har stået ved en skillevej og har besluttet sig for at udvikle sig på designfronten. Det kan jeg godt lide, og jeg glæder mig til at se hvad de i fremtiden har at byde på.

Her kommer lige et par billeder fra den seneste kollektion, som Filcolana selv kalder ‘In a Vintage Mood’. Den kvindelige model er virkelig smuk (men hvorfor så meget makeup?) og har en klassisk timeglasfigur. Det er virkelig skønt at se en model i andet end str small, på trods af at det er min egen størrelse.

Find Filcolanas nye kollektion og gratisopskrifter her.

Jenny af Karen Lauger i fin mosaikstrik – billede fra ravelry.com
Ellen af Anne Wentzel – billede fra ravelry.com. Se lige den konstruktion. Så pæn.
Tilde af Hanne Rimmen. Jeg elsker det her look og farverne. Billede fra ravelry.com
Karla af Ditte Lerche er inspireret af 80’ernes/90’ernes? pauseskærm – billede fra ravelry.com.

Har du også bemærket det? Og hvad synes du?

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

2 thoughts on “Ny kollektion fra Filcolana”

  1. Jeg følger Filcolana på Instagram og har også bemærket, at de har fået lavet nogle meget fine designs – flere af den kunne jeg godt se i min egen garderobe. Jeg kan godt lide, når strikdesigns i en eller anden grad følger moden og ikke blot bliver et bevis på, hvor mange forskellige strikteknikker man kan samle i en bluse! Jeg kan godt lide at strikke det komplicerede, men Lan bedre lide at gå i det enkle.

    1. Jeg er så enig, Gitte. Strik skal gerne være anvendeligt når det er færdigt. Helga Isager rammer ofte plet med sit kompliceret strik, men enkle udtryk der er anvendeligt 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.