Om sommeren skal vi ikke strikke i uld – eller hvad?

Varmen har for alvor meldt sin ankomst i lille Danmark og det er så skønt!

Jeg strikker ikke mindre fordi det er varmt – tværtimod så er det jo oplagt at rykke ud (i skyggen) med strikkekurven og kolde drikkevarer inden for rækkevidde. Jeg drikker the hver dag, og her til sommer kunne det fx  være denne isthe fra A.C Perchs – du kan få gode tips og opskrifter til at lave din egen isthe lige her.

Tilbage til strikketøjet – hvilke kvaliteter skal vi så strikke i om sommeren? For uld er jo så varmt at sidde med – eller hvad?

For mit vedkommende strikker jeg i uld året rundt. Det er min yndlingskvalitet af alle, og jeg kan og vil ikke undvære det. Jeg prøver til gengæld at strikke på mindre projekter eller dele når jeg sidder ude i solen – som fx et ærme, en sok eller en lille babysag. Da jeg oftest strikker i tyndere garn, virker det ikke så tungt at sidde med.

Derudover strikker jeg videre på bomuldskarklude – de er både små at sidde med, og det er fungerer godt at skifte mellem uld og bomuld. Jeg har netop fået 2 nye bøger – Strikkede karklude og Hæklede karklude. Den ene kan du lige nu vinde på Instagram, og den anden bliver på min boghylde. Jeg kommer med en anmeldelse her på bloggen meget snart.

Endelig har jeg fundet mig et let og sommerligt projekt i Isager Bomulin – et stribet sommertop som jeg teststrikker for Katrine Hannibal. Farverne lokkede mig, og så har jeg åbenbart noget med striber for tiden – tænk bare på min restegarnspude (det lille garnmonster). Jeg har endnu ikke prøvet Isager Bomulin, så det bliver interessant. Hvis jeg strikker den i en fart, kan jeg få glæde af den nogle måneder endnu, og det ville jo være dejligt.

image

Søndag den 19. juni tager jeg til Design -og Gourmetmarked i Virum. Det er ganske gratis, og jeg har på fornemmelsen at jeg kommer til at bruge alt for mange penge, for der er så mange lækre sager. Jeg tager sommertoppen med, så hvis du også kommer forbi og ser mig sidde og strikke, så kom endelig og sig hej. Du kan læse mere om arrangementet lige her.

Hvad strikker du på om sommeren? Eller i det mindste når du sidder uden døre og suger solens varme stråler til dig? Skriv endelig en kommentar – jeg vil så gerne vide det.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

3 thoughts on “Om sommeren skal vi ikke strikke i uld – eller hvad?”

 1. Jeg strikker også helst i uld… Jeg elsker det (mine børn hader det… Men så er der mere strik til mor ).
  Om sommeren kan jeg godt lide at strikke i tynd uld (1 og 2 trådet), men jeg syntes også det er hyggeligt at være lidt på forkant med efterårets trøjer.
  Lige nu sidder jeg og ammer min 4 uger gamle søn, så der er desværre ikke meget strikketid, men de projekter der får lidt tid er en baby buksedragt i tynd uld til vinter samt en grafisk t-shirt i Blackhill silkwool og alpaca.

 2. Jeg strikker året rundt! Det er efterhånden meget sjældent, at jeg strikker i bomuld, det gjorde jeg oftere da jeg var yngre og mere uldsart. Mine sommerprojekter er ofte små og lette at have med på ferie, derfor strikker jeg ofte strømper og huer om sommeren. I år drømmer jeg om at strikke Marin af Ysolda, opskriften har jeg haft i flere år, og nu vil jeg altså have tørklædet! Og det skal strikkes i uld, gerne i Medelinetosh merino light, som jeg har læst meget godt om men ikke har haft på pindene 🙂

  Design- og gourmetmarkedet må jeg vist hellere besøge, bor få minutters gang derfra:-)

 3. Jeg er 100% styret af hvilket færdigt stykke strik jeg har lyst til at gå med eller give væk. Jeg har lige strikket i hør/bomuld/viscose fordi jeg gerne ville prøve denne garntype og var nysgerrig efter at se faldet i den færdige trøje. Derudover ville jeg gerne strikke en bluse til varme dage, for jeg kan så godt lide tanken om en hjemmelavet garderobe, og lige for tiden er jeg ikke så bevendt ved min symaskine – og så må man jo gribe til andre produktionsmetoder! Men jer er og bliver mest til uld. Bomuld har jeg faktisk aldrig lyst til at tage i hænderne. Jeg synes alt for hurtigt det bliver et “dødt” stykke beklædning. Lidt tungt og livløst. Og så synes jeg, der er mere appellerende produktionsforhold forbundet med andre kvaliteter, og jeg kan godt lide at anvende materialer, der kan produceres lokalt.
  Så jeg er til uld – og nu også til hør. Jeg vil meget gerne prøve at strikke i ren hør, da det dels skulle ændre markant karakter efter blocking, holde strikkefastheden og desuden blive blødere og smukkere for hver vask.
  Marthe & Marthe har talt om (og strikket i) noget hørgarn fra Gotland (mener jeg det var). Det kommer i de smukkeste farver, og jeg har planer om at skulle have fingre i både det og Sparrow fra Quince & Co. Glæder mig til at høre, hvad du synes om Bomulin fra Isager!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.