Ravelry #2 – Favorites, Queue & Library

Jeg bruger både Instagram og Pinterest til at finde inspiration til nye projekter jeg gerne vil lave. Ikke fordi jeg ikke har nok projekter at gå i gang med, men fordi der hele tiden kommer nyt som jeg ikke vil gå glip af. Før kunne jeg finde på at gemme billedet af en fin bluse på min telefon som et screenshot, eller skrive opskriftens navn ned i min lille strikkenotesbog eller måske bare på en lap. Det var bare så uoverskueligt når jeg gerne ville undersøge den lidt mere, for hvor havde jeg nu skrevet navnet ned? Og hvem havde egentlig lavet den? Nu bruger jeg Ravelry til at samle opskrifter, så jeg har et sted at se igennem når jeg igen har plads til nyt på mine pinde.

Næste guide til Ravelry handler om hvordan jeg kategoriserer opskrifter jeg finder.

Jeg har lavet nedenstående beslutningstræ, til at vise hvordan jeg bruger bibliotek, queue og favoritter.

Ravelry decisions 2

I mit bibliotek ligger alle de opskrifter jeg har (næsten). Som tidligere nævnt er det også muligt at finde og tilføje opskrifter købt uden for Ravelry til biblioteket (hvis disse er oprettet i Ravelrys database). Jeg har forsøgt at tilføje så mange af mine opskrifter som muligt, så jeg blot skal kigge et sted når jeg skal finde en opskrift. Så fungerer det faktisk som et lille bibliotek, jeg kan søge i. Der ligger også rigtig mange gratis opskrifter på Ravelry – kunsten er at finde de rigtig fine opskrifter. Når jeg ind imellem falder over en gratis opskrift jeg gerne vil lave, gemmer jeg den med det samme i mit bibliotek. Det gælder fx dette sjal, denne hue, eller denne sweater.

I min queue ligger de opskrifter jeg meget gerne vil i gang med snart. Det kan være opskrifter jeg allerede har i mit bibliotek, eller opskrifter som jeg endnu ikke har købt. Det er altså en slags strikke to-do liste – der er også mulighed for at sætte en deadline på de enkelte opskrifter. Det bruger jeg dog meget sjældent.

Endelig er der mine favoritter – en stor database med de mange opskrifter jeg løbende falder over og gerne vil gemme. Det er altså opskrifter jeg ikke har købt, men som jeg gerne vil gemme i en slags inspirationskatalog. Jeg har grupperet mine favoritter i en række kategorier (bundles) og her ligger fx cardigans, børnetøj, huer mv. Så er det nemt at få et overblik over alle de huer jeg løbende er faldet over og gerne vil lave.

Jeg kan sagtens have den samme opskrift i mine favoritter flere gange. Hvis jeg ser et utroligt fint tørklæde og gennemgår andres projekter, og den helt rigtige farvekombination dukker op, så tilføjer jeg det projekt til mine favoritter. Jeg bliver dermed præsenteret for netop det projekt når jeg gennemgår mine favoritter. Det kunne fx være dette sjal, som er en opskrift af Stephen West. Jeg synes dog denne farvekombination er meget flottere – og så har hun tilmed skrevet præcis hvilket garn og hvilke farver hun har brugt, så jeg kan lave et magen til.

Hvis jeg køber en opskrift der ligger i mine favoritter, ‘flytter’ jeg den fra mine favoritter over i mit bibliotek. Jeg forsøger også så vidt muligt ikke at have den samme opskrift i både queue og favorites.

Når jeg skal igang med noget nyt, gennemgår jeg min queue. Her ligger de opskrifter jeg gerne vil i gang med meget snart. Denne liste må derfor ikke blive for lang. Min dækker det jeg gerne vil lave inden for det næste år (men det sker helt sikkert ikke!).

Jeg kan også have en helt anden tilgang. Hvis jeg vil i gang med noget helt specifikt, fx et par strømper eller en babyhue, kigger jeg i stedet i mit bibliotek. Det er muligt at lave en avanceret søgning i sit bibliotek, og her kan der så søges på fx den kategori jeg ønsker at arbejde med – eksempelvis strømper.

Her får jeg alle de strømpeopskrifter jeg har en opskrift på. Hvis der ikke lige er en opskrift der fanger mig, eller passer til det garn jeg gerne vil bruge, går jeg videre til mine favoritter, som jeg heldigvis har kategoriseret i bundles. Det gør det nemt at finde alle strømper, eller alle huer jeg er faldet over det sidste år og som jeg synes var fine.

Jeg ved at Ravelry bliver brugt på mange forskellige måder, og ovenstående er bare mit bud. Måske har du allerede dit eget system til at bruge eksemplevis favoritter, eller du kan lave din helt egen model.

Bruger du Ravelry? Jeg vil så gerne vide det.

[socialpoll id=”2352873″]

 

Næste Ravelry miniguide handler om venner, og hvad jeg bruger mine venner til. Stay tuned!

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

 

7 thoughts on “Ravelry #2 – Favorites, Queue & Library”

  1. Hej Pernille

    Tak for den fine guide, jeg bruger kun Ravelry til at gemme favoritter i en stor blandet stak.
    Jeg synes det kunne være smart at jeg kan gemme opskrifter i Library som er købt uden om Ravelry, kan jeg få dig til at give mig et hint om hvordan jeg gør det.

    Mvh
    Stine

    1. Hej Stine,
      Tak for det 🙂 Hvis designeren har oprettet opskriften på Ravelry, kan du søge den frem og trykke på Add to Library. Så fremgår den af dit bibliotek, men ikke med den underliggende pdf fil. Se fx http://www.ravelry.com/patterns/library/mellow-7. På den måde vil du kunne se opskriften når du søger i dit bibliotek, men ikke åbne pdf filen. Den har du uden for Ravelry – giver det mening?

      Nogle designere giver en kode til at indlæse opskriften i pdf i Ravelry biblioteket (hvis den er købt uden for Ravelry), så man altid har sin pdf fil liggende inde i Ravelry. Jeg har dog kun oplevet det for udenlandske designere. Det ville være en kæmpe hjælp hvis danske designere begyndte at gøre det samme. Så skal man ikke gemme opskrifter på sin pc, i dropbox eller lignende.

      Jeg håber det er til at forstå.

      Kh Pernille

  2. Kære Pernille,
    Jeg har næsten lige fundet din blog, og dine indlæg om Ravelry er lige i øjet! Jeg kan ane potentialet, men har ikke forstået at udnytte det endnu, så jeg er super glad for at du vil dele din måde at bruge det på!

    Tak!

    Line / @alleelskeragnes

    1. Kære Line,
      Tusind tak for din besked 🙂 Bloggen er jo kun en måned gammel, så det er også stadig nyt for mig! Det er så skønt at høre at det er brugbart – jeg håber at du vil finde endnu flere gode råd i de kommende indlæg.

      Rigtig god weekend.

      Kh Pernille

  3. Jeg elsker Ravelry og bruger det rigtigt meget!

    Jeg har stashet alt (eller næsten alt) mit garn, og det gør, at det er meget lettere for mig at finde ud af, om jeg har nok garn i forvejen, inden jeg køber nyt. Samtidig kan jeg også se, hvor jeg har garnet liggende henne – i hvilken kasse o.s.v.
    Jeg bruger også favoritfunktionen – dog ikke så ofte “kø”-funktionen. Måske fordi jeg ikke har så langsigtede planer med det, som jeg gerne vil lave.
    Det med venner elsker jeg, for så kan jeg følge med i, hvad de har gang i. Har de fundet et fedt sjal, eller er gået i gang med en flot bluse.
    Mine opskrifter har jeg også oprettet derinde, og det er altså sjovt at se, om andre kan bruge dem og ikke mindst laver noget udfra dem.

    Jeg bruger dog ikke så ofte grupperne til noget – kun i de perioder, hvor jeg deltager i KAL hos Westknit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.