Strikket garderobe – Strik med korte ærmer

Jeg glæder mig ret meget til forår. Lysere dage, solens varme, friske skud på træerne og havetid.

Jeg har besluttet at jeg i år skal strikke mindst én kortærmet bluse til min strikkede garderobe. Ikke til de helt varme dage, men til dagene ind imellem hvor korte ærmer og uld sagtens kan kombineres. Faktisk har jeg en bluse fra Aiayu (favoritmærke no1) i llama uld med helt korte ærmer og den er blandt mine absolutte favoritter, og  netop årsag til at jeg i år gerne vil strikke en eller flere kortærmede bluser til mig selv.

Nedenfor kommer et par fine bud på kortærmede bluser. Jeg er særligt vild med dem der har ærme til lige over albuen. Det ser rigtig pænt ud, og er oplagt til forår. 

Kastellet af Ditte Lerche – billede fra filcolana.dk

Interval af Shellie Anderson for Shibui Knits – billede fra ravelry. com.
Ivory af Helga Isager fra bogen The Artisan – billede fra ravelry.com
Magnolia af Camilla Vad – billede fra ravelry.com
Ankers Sommerbluse af Petiteknit – billede fra ravelry.com
SSK af Helga Isager fra bogen (K)Knit (jeg elsker ALT ved det her billede!) – lånt fra ravelry.com
Orime af Veronik Avery for Brooklyn Tweed – billede fra ravelry.com

Hvis du vil være klar til det tidligere forår med en forårsagtig bluse, kan planlægningen sagtens starte nu.

GARN
Og hvad med garn? Hvad skal vi så strikke i? Det er nok individuelt hvor varm man er. Jeg er til den kolde side, og vil derfor sagtens kunne bære en bluse i ren uld til foråret. Som nævnt ovenfor lokker det også en smule med en uld/mohair bluse. Uld/bomuld er oplagt, eller blandinger med hør eller silke. Så begynder det at nærme sig sommergarderoben. Hos Isager ville jeg vælge Merilin, Trio eller Japansk Bomuld. Bedst er det jo at tage et kig i lageret, hvor jeg mener at have nok af Rasmillas Yndlingsgarn til en forårsbluse.

Har du allerede en kortærmet bluse (du har strikket)? En favorit? Et garn der er som skabt til forårsstrik? Jeg vil meget gerne høre om det.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

4 thoughts on “Strikket garderobe – Strik med korte ærmer”

 1. Jeg har strikket en af Isager modeller* i merilin og mohair. Det blev vældig godt. Med 3/4 ærmer, så ikke helt så forårsbluse som dem du tænker på, men passer med en langærmet under først på foråret og med en top under når det bliver varmere.
  *jeg kan ikke lige huske navnet, men raglan strikket nedefra med gobelin-strik for at få forskellige farver på for- og bagstykket og ærmerne…

 2. Jeg strikkede sidste forår en Ankers Sommerbluse i to tråde Semilla Fino fra BC Garn. Jeg er meget glad for den <3

 3. Sjovt at dit indlæg kommer lige som jeg er begyndt på en strikket sommertop i en blanding af viskose og hør. Jeg er dog stadig ikke helt sikker på, om det ender med en stroptop, en top uden ærmer, eller om den ender med at have korte ærmer… men det er jo også det der er det sjove ;0) Men jeg er nu også vild med den gule top øverst 🙂

 4. Elsker strikkede t-shirts – så meget, at jeg I sidste uge brød regel nummer, og købte nyt garn – uden at kombinere det med noget fra lageret. Til mit forsvar var det det smukkeste plantefarvede garn fra G-uld, i den flotteste dyblilla farve, der skreg “Ivory”. Det bliver min tredje “Ivory” – en helt klar farvorit at strikke og at have i garderoben.
  “Nuuk” fra Laine nr. 1 har reddet enhver tøjkrise. Bruger den både med en skjorte/bluse under eller bare arme. En ny skal på pindene i juni måned – her med garn fra lageret:-)

  Susie Haumann lavede sidste sommer en smuk bog “Its not all wool” (eller noget i den stil). Derfra har jeg strikket den fine strop top – mener den hedder “Sands”!? Den er enkel, smuk og feminin. Den strikkede jeg i Isager Spinni nr. 24 fra min mormors lager og en japansk bomuld nr. 24.

  Uld om sommeren generer mig ikke, så længe det er uld af god kvalitet. Synes det har en kølende effekt og er mere behageligt at have på end en syntetisk top i polyester.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.