Strømpelisten 2017

Det koldere vejr betydet at jeg har bruger mine strikkede strømper en hel del. Men jeg har ikke nok strikkede strømper og det skal der laves om på. I 2017 har jeg derfor besluttet at have et strikkemål om at strikke 10 par strømper. Det burde ikke være et urealistisk mål, da strømper trods alt er ret hurtige at strikke. Når jeg først går i gang, strikker jeg normalt et par strømper på en uges tid.

Jeg følger ind imellem Andy fra podcastet 10,000 Stitches Podcast, som havde sat et mål om at strikke 50 par strømper i 2016, og dermed et par strømper om ugen. Hvis du strikker strømper, så kan jeg kun anbefale at se Andys podcast. Hun taler engelsk, men meget tydeligt og i et fint tempo.

Anyway, strømpestrik har fået en seriøs makeover og der er så mange fine mønstre og dødlækre strømpegarner. Jeg har fundet nogle modeller frem, som jeg tænker at jeg vil strikke i 2017. Se med nedenfor:

Masho Potato Socks af Verena Cohrs / @thewoolclub

Mash Potato Socks af Verena Cohrs / @thewoolclub. Verena er indie designer fra Berlin, og laver smukke mønstre i rigtig lækkert garn. Find opskriften lige her, og se Verenas andre opskrifter lige her.

Twylla af Rachel Coopey fra hendes nye bog Socks Yeah! Vol 1

Twylla af Rachel Coopey er fra hendes nye bog Socks Yeah! Vol 1. Strik med flere farver giver en dejlig tyk og tæt strømpe, som er et hit når det er koldt. Jeg regner med at kunne finde passende rester på lageret. Da der er mange forskellige mønstre, vil jeg holde det til ensfarvede garnrester.

6545772117_cc56e018e4_z

Business Casual af Tanie Lavallee har været i mine favoritter så længe – i år skal jeg strikke dem. Jeg synes de er ret fine i den blå med lidt forskellige nuancer. Hvilket garn skal jeg dog vælge? (Pst! Det er en gratis opskrift – følg linket ovenfor)

Sommersok - Bubbles Down the Drain af Stace Perry

Når foråret forhåbentlig begynder at melde sig, skal jeg helt sikkert strikke Bubbles Down the Drain af Stace Perry som er forårsagtig i både model og farve. Også denne er en gratis opskrift – find link lige ovenfor.

Jeg har strikket Fika før, men det var til en julegave og jeg har drømt om et par til mig selv lige siden. Skaftet er i drejet rib og sidder fantastisk godt, mens den lille vrangrille på spidsen giver et lille farvesplash. Farvemulighederne er uendelige - hvad skal det dog være?

Jeg har strikket Fika fra Pompom Quarterly issue 12 før, men det var til en julegave og jeg har drømt om et par til mig selv lige siden. Skaftet er i drejet rib og sidder fantastisk godt, mens den lille vrangrille på spidsen giver et lille farvesplash. Farvemulighederne er uendelige – hvad skal jeg dog vælge?

Alle billeder er lånt fra ravelry.com

Hvis du er i tvivl om hvilket strømpegarn du skal vælge, kan jeg varmt anbefale håndfarvede garner fra danske Sysleriget, norske Tweedy Todd (Pinneslukkeren) eller danske Cleo Garn (jeg har Spirrevip). Derudover drømmer jeg om at prøve strømpegarner fra engelske The Wool Barn, tyske Frida Fuchs, eller franske La Bien Aimee.

Det var alt for nu. Rigtig dejlig tirsdag til dig.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Strømpelisten 2017”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.