Too much mohair? Om manglen på en bæredygtig industri

Selvom silk mohair på ingen måde er nyt på markedet, så er det vel næppe gået nogens næse forbi at det er blevet rasende populært. Fine Helga Isager har brugt det i sine designs i mange år, og min forelskelse i fv 0 går helt tilbage til 2015 hvor jeg strikkede med den i min Sirius Anorak.

Jeg har strikket bløde 4 mohairsweatre det sidste halve år og nyder både at strikke med den bløde silk mohair og bruge det færdige strik. Måden det omslutter ulden på og gør den blød er altså helt speciel.

Læs videre

4 thoughts on “Too much mohair? Om manglen på en bæredygtig industri”

 1. Helt enig! Det er ærgeligt, at det er så svært som forbruger at finde ud af, hvordan garn, stof og lignende er produceret.

 2. Så vigtigt du skriver om dette! Et lignende emne kunne være garnfarvning og dens konsekvenser for menneske og miljø. Jeg ville ønske vi kom derhen, hvor det var nemmere for køberne at gennemskue, hvad det er man køber.

 3. Utrolig interessant indlæg.

  Jeg synes selv, jeg tænker over det garn jeg køber – at vælge noget med bæredygtighed og som er produceret under ordentlige forhold. Men det kan være svært ud fra de sparsomme oplysninger på producenternes hjemmesider.

  Jeg er blevet endnu mere bevidst om det garn jeg køber, i takt med at jeg strikker mere og mere. Jeg har altid valgt garn af en vis kvalitet – gået efter garner af naturmaterialer, og f.eks. altid fravalgt akryl. Økologisk bomuld har været standard for mig i mange år og jeg kan mærke, at jeg bliver mere og mere kritisk ift uld. Det seneste år har jeg fravalgt alt superwash-garn og garn med plastik i (polyester, nylon, mv.), dog har jeg begge typer i mit garnlager så jeg kan ikke undsige mig fra at strikke med det fremadrettet.
  Her vælger jeg samme tilgang som dig – nu er det købt og produceret, så giver det mest mening at anvende det.

  Ift. mohair har jeg nok stukket hovedet lidt i busken. Jeg har kun strikket en lille smule i mohair (endnu) og har nok (bevidst naivt) valgt at tænke, at der ikke var nogle problemer ift. produktion (lige som merino havde/har), da det ikke rigtig har været nævnt.
  Jeg har på det seneste gået og planlagt kommende mohairprojekter og i den forbindelse overvejet, hvor jeg skulle købe garnet fra. Jeg havde overvejet at købe det fra Knitting for Olive, da det virker som om, de tager hensyn ved produktionen af deres garn…
  Efter at have læst dit indlæg, er jeg blevet i tvivl – skal jeg droppe at købe mohair og nyde at strikke med andre lækre uldgarner (der lever op til bæredygtighed og ordnede forhold). Eller skal jeg udvælge enkelte projekter med mohair og så købe det fra Mohair by Canard…?

  Jeg synes det er svært. Og jeg ville ønske, det var nemmere at få indblik i produktionsforholdene af de forskellige garner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.