2016 Stashdown – status for april

Det er blevet tid til en status på stashdown projektet.

Jeg har i den seneste måned erhvervet følgende:

 •  500g garn fra Mohair by Canard til Mellow jakken
 • 250g strømpegarn til strømper – bl.a. til et par Fine and Dandy socks
 • 100 g Madeline Tosh Prairie til dette tørklæde. Jeg planlægger at bruge to farver – den netop erhvervede Molly Ringwald og Smokestack, hvoraf sidstnævnte er fra lager.
 • 150g alpakka silke til at lave denne hue fra Camilla Vad, som jeg også købte opskriften til under forårsudsalget.

Det blev altså til 1000g garn – dog er alle til bestemte projekter. Mellow jakken er allerede godt i gang, ligesom jeg har slået op og strikket tåen på min første Fine and Dandy sock.

De to andre projekter venter til jeg er færdig med ihvertfald endnu et par projekter, for jeg har pr. dags dato 9 igangværende projekter. Jeps, der er fest i strikkekurven, og jeg begynder at tro at jeg aldrig bliver kureret for kronisk startitis.

Jeg har i denne måned færdiggjort følgende projekter:

 • Flæsebloomers – 35g. De små bloomers blev sendt til lille Annika, som allerede har taget dem i brug. Er der noget bedre end strik i brug?
 • Endnu to vaskeklude i det samme mønster som tidligere (hvorfor finde et nyt mønster, når det første nu kan laves ud fra hovedet)- 72 g.
 • To Spiffy Knit Lanyards i skønne farver- 9 g
 • Et ultrafint hårbånd i alpaca og cashmere – 64g
 • Et meget langt tærklæde i perlestrik – 161 g
 • En hyggesweater til min nevø – lille T – 254 g

Det blev altså til 595 g strikkede gram / 2.427 meter. Se flere detaljer om de enkelte projekter ved at trykke på links ovenfor.

Endelig har jeg solgt noget garn, som jeg ikke ville få brugt – farven var bare ikke mig.

Mit endelige regnestykke landede altså på følgende:

Købt 1000 g / 4.702 m – strikket 595 g /2.002 m – solgt 300 g / 480 m = 105 g / 1.795 m i plus.

Saldo for hele 2016 er således 651 g / 4.170 m i plus.

Det har altså ikke været en særlig god måned for stash down projektet. Dog forventer jeg at afslutte Mellow jakken i maj, og det er ca 500 g / 2.284 m.

 

Jeg har strikket 25 projekter af restegarn i år – se min stashdown project page lige her.

Garnet til striberne på hyggesweateren er fra min spæde strikkestart og det er fantastisk at få det brugt. Det vidner også om, at jeg er blevet bedre til at finde projekter der passer til mine rester – jeg gider nemlig ikke lave noget ‘grimt’ som jeg ikke får brugt. Jeg er ret tilfreds med sweateren, og synes ikke at det er blevet et udpræget resteprojekt.

I weekenden flytter jeg endelig og får derfor ikke købt garn eller strikket noget færdig. Jeg forventer at udpakning og organisering af mit garnlager kan overbevise mig om at jeg ikke behøver mere garn foreløbig. For mig handler stashdown projektet ikke primært om økonomi, men om at skrue ned for forbruget og bruge hvad jeg har.

Får du brugt nogle rester? Eller har du gode idéer til resteprojekter? Jeg vil meget gerne høre om det.

Hvis du stadig læser med – tak for denne gang.

Kærligst,

Pernille

2 thoughts on “2016 Stashdown – status for april”

 1. Jeg har et stort ønske om at bruge rester – og somme tider går det efter planen! I år har jeg strikket vanter og strømper til mig selv af rester samt små ting til min venindes lille babypige; så sent som i denne uge har jeg strikket huer (af rester) til mine børn – det føltes ikke underligt at strikke huer i april, når man kiggede ud af vinduet!

  Jeg har lige strikket vinkelsjalet (Lutter Idyl) og havde en idé om, at jeg kun ville bruge rester. Hurtigt måtte jeg sande, at hvis jeg også skulle komme til at bruge mit sjal, måtte jeg supplere mine rester med nyindkøb, så jeg fik det i de farver, som jeg kunne lide.

  I dag da jeg kom hjem,havde posten været her med en pakke med garn – i aften vil jeg lave en strikkeprøve til en bluse til mig selv:-)

  Kh Gitte

  PS: stik mod stash down-konceptet vil jeg høre, om du vil lave et indlæg om, hvor du køber garn… Jeg køber ofte online, men vil også gerne støtte de fysiske butikker, prøver at gøre ca. hver andet køb i en fysisk butik.

  1. Hej Gitte,
   Jeg bruger selv suppleringskøb, for at få brugt rester. Det giver god mening synes jeg 🙂 Og som nævnt, handler projektet ikke om økonomi, men om at få brugt hvad jeg har, og hvis det kræver at jeg køber et nyt nøgle for at få brugt 3, så gør jeg det. Jeg har overvejet et indlæg om garnbutikker – tak for tippet, det tager jeg helt sikkert med videre. Kh Pernille

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.