#4 Strikket garderobe – omgivelser og anvendelse

Næste stop på vejen mod en succesfuld strikket garderobe er omgivelser og anvendelse af vores strikkede projekter.

Hvor ofte bruger du dit strik? Hver dag? Måske et par gange om ugen? Går der måske en måned imellem, eller er der trøjer der er strandet i skabet? Har du en strikket trøje eller item der ikke har forladt skabet siden det hoppede af dine pinde..? Der er sikkert en trøje der sjældent finder vej ud af skabet. Spørg lige dig selv hvorfor.

Hvornår går du med dit strik? På arbejde? Når du har fri? Mest når du skal være udendørs, eller også inde? Kun som hyggetøj, eller også når du er ude blandt andre?

Har det noget at gøre med de omgivelser du bevæger dig i, den hverdag du har?

En sygeplejerske eller en kok på arbejde i en ulden, hjemmestrikket cardigan er måske knap så praktisk, mens et kontorjob sagtens kan indeholde strikkede trøjer. Udendørs arbejde er jo nærmest oplagt til strikkede trøjer. Bruger du din strikkede garderobe på arbejdet, har du overvejet det, eller virker det bare for hjemmestrikket?

Jeg selv arbejder i et advokatfirma. Og ærligt, så ser jeg ikke mange striktrøjer når jeg bevæger mig rundt i huset – hverken købte eller hjemmestrikkede. Men så ind imellem, så er der alligevel en der har et strikket tørklæde på, der godt kunne være hjemmestrikket. Og på firmaturen var der pludselig en der tog garn og hæklenål frem. Det findes virkelig alle steder.

Jeg vil meget gerne have flere strikkede trøjer ind i min arbejdsgarderobe, så jeg kan få endnu mere brug ud af mit strik. For der går mange timer på arbejdet. Sådan ca 40 om ugen. Jeg har en strikket cardigan, som jeg jævnligt bruger på arbejde. Den er tynd og let, og en neutral farve der passer til det meste af mit ‘arbejdstøj’. Derudover bruger jeg Mellow som overgangsjakke og som reserve trøje hvis der er småkoldt på kontoret, og forventer at få brugt den meget mere til efterår og vinter, både inden- og udendørs. Den viden bruger jeg nu til at videreudvikle min strikkede arbejdsgarderobe. Jeg har derfor sat et par kriterier op:

 • Farverne skal passe til de øvrige i min garderobe, så det er nemt at kombinere
 • Til kontorbrug skal modellerne være simple eller måske ligefrem lidt elegante. Jeg vil ikke føle mig tilpas, hvis min påklædning er for afslappet eller hyggelig.
 • Det skal helst være strikket i tynde garner, så det får er let udtryk. Jeg ved, at jeg ikke får brugt en kraftig striktrøje med snoninger. Det bliver for hyggeligt og varmt.

Nedenfor har jeg derfor fundet et par modeller, som kunne være oplagte kontorstriktrøjer og – cardigans.

Praline cardigan af Gudrun Johnston er meget let, fin og med et feminint mønster.
Praline cardigan af Gudrun Johnston er meget let, fin og med et feminint mønster.
Dar af Bristol Ivy for Quince & Co er ogdå meget fin og let. Det neutrale mønster sammen med en neutral farve gør den nærmest anvendelig til alle anledninger.
Dar af Bristol Ivy for Quince & Co er ogdå meget fin og let. Det neutrale mønster sammen med en neutral farve gør den nærmest anvendelig til alle anledninger.
Virkelig smuk og elegant model fra Anette Danielsen. Sort is er helt klart på min liste over kontorstrik.
Virkelig smuk og elegant model fra Anette Danielsen. Sort is er helt klart på min liste over kontorstrik.
Den smukke Peacock sweater fra Pickles er perfekt til kontoret. Jeg kunne sagtens bruge den i 5 forskellige farver.
Den smukke Peacock sweater fra Pickles er perfekt til kontoret. Jeg kunne sagtens bruge den i 5 forskellige farver.

Fælles for kontorstriktrøjerne er, at de selvfølgelig også kan bruges når jeg har fri. For i weekenden sætter jeg dem selvfølgelig bare sammen mere afslappet tøj, og så er jeg klar til brunch, børnefødselsdag, en gåtur ved søerne eller en tur i biografen (nogle biografer er endda ret nærige med varmen, så husk også en hue og et par vanter ;)).

Nu er det din tur. Kan (og må) du bruge strik på dit arbejde? Og har du lyst til det?

Så er der ikke-arbejdstid. Tiden vi selv bestemmer over. Her skal vores strik selvfølgelig bruges. Om det er en tyk vams med kæmpesnoninger, eller en farvelade af dimensioner, så bestemmer du.

Men hænger det så sammen? De modeller du gerne vil strikke, og dem du gerne vil gå med – selv når tiden er din egen og du bestemmer? Hvilke trøjer passer ind i dine omgivelser?

Skriv en kommentar hvis du har nogle tanker omkring brug af strik i dine omgivelser – hvordan får du mest mulig brug ud af dine trøjer?

Har du et rigtig godt bud på en kontorstriktrøje, så skriv det endelig til mig. Det er så rart at få ny inpiration.

Det var alt for nu.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

5 thoughts on “#4 Strikket garderobe – omgivelser og anvendelse”

 1. Tak for endnu et rigtig inspirerende blogindlæg –
  du gør dig virkelig mange spændende tanker om dit strik!
  Jeg er lidt i samme situation som dig – en arbejdsplads hvor stilen er mere corporate, og jeg ikke ville føle mig tilpas ved et lidt for hyggeligt hjemmestrikket look. Så det kræver lidt omtanke at vælge strikkeprojekter, hvis de ikke kun skal bruges i fritiden. Jeg synes at de enkle designs oftest er de mest anvendelige. Senest har jeg kastet mig over Susie Haumanns Pullover fra Knitwear-hæfter i en rustrødlig farve. Den håber jeg bliver anvendelig på arbejdet såvel som hjemme.

 2. Dejligt indlæg. Igen.
  Jeg kan bruge strik til forelæsninger og undervisning men ikke i klinik. Der er det uniform.
  Mit første egoprojekt bliver den nye stjerne i flaskegrøn af Annette Danielsen fra Detaljer bogen

 3. Det var som at læse mine egne tanker Elsker strik, mange farver, fortrinsvis tynde garner, men synes så alligevel aldrig de passer til at have på på kontoret. Nyt issue er nu også, at jeg som før var ret kuldskær og altid var i strik i fritiden, nu døjer med hedeture, så jeg nærmest ikke kan holde ud at have strik på, men det går forhåbentligt over Jeg laver tit mine opskrifter selv og mit store garnlager bestemmer til dels om det skal være glat,hulmønster, striber m.v. alt afhængig af hvilket udtryk jeg synes er bedst til garnet. Men også jeg ønsker lette, tynde anvendelig strik til kontoret, men ender oftest med noget meget sjovere at strikke og ikke så anvendelig

 4. Super indlæg :-). Jeg er ret ny på din blok, og e vild med den. Jeg kender dig ikke personligt, og synes det er helt utroligt, at “møde” en, som i stil minder så meget om en selv. Der er mange strikkeprojekter vi har tilfældes.

  Jeg kan ligeså godt sige det med det samme – jeg går med mit strik – dagligt, og jeg nyder det. Jeg arbejder på kontor i en meget mandsdomineret verden, hvor de fleste af mine kollegaer går i uniform. Jeg er ansat i Forsvaret.
  Forrige år ville jeg afspadsere en del overarbejdertimer, og jeg besluttede mig for at tage på højskole. Jeg var så heldig at få plads på Skals Højskole med en af mine store helte Helga Isager og islandske Helga som undervisere. Det blev en fantastisk uge.
  Inden jeg tog af sted orienterede jeg kollegaerne om at jeg ville holde fri. En kvindelig kollega kunne slet ikke forstå det; Strik?? Det var aldrig faldet hende ind, at de bluser, cardigans, sjaler, vanter osv jeg går med kunne være hjemmelavede!! I hendes optik var hjemmestrik store (for store) trøjer i vilde farverige mønstre i uld der krasser.
  Som du selv skriver, så findes der masser af muligheder for “kontor-strik”. Jeg har efterhånden strikket 6-7 af Helga Isagers modeller (de fleste modeller kommer dermed ind under dit stashdown projekt. Her gik jeg og troede, at jeg var den eneste med de tanke/planer ;-)). Jeg blev for nylig færdig med Vivi, med noget garn jeg kom til at købe for ti (10) år siden! Fantastisk kontor model

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.