Farvekursus med [g]uld på Østergro

Mandag var jeg på farve workshop med [g]uld på Østergro. Rammerne, en byhave på toppen af København, var helt perfekt valgt.

image  image

En hel dag stod på introduktion til plantefarvningens univers, de forskellige planter og processen som er forskellig alt efter hvilken farve der skal i gryden.

image

Vi skulle farve med rejnfan, valnød og indigo. Farveprocessen er forskellig for alle tre, så vi kom omkring de forskellige metoder.

Den smukke, gule farve fra rejnfan blev farvet på friske planter, så der er virkelig tale om en proces fra grøftekant til færdigt garn. Jeg farvede to nuancer, som er dem på det første billede.

image

Valnød blev farvet på tørrede planter, og det var virkelig et potent farvevalg – jeg farvede et fed i 3.bad, og fik en smuk lysebrun. Jeg nåede dog ikke at få et billede af den.

image

Filtrering af valnødeskallerne før garnet skulle i gryden.

image

Valnøddebad

Endelig skulle vi farve med indigo – kongefarven. Jeg farvede to grå alpaca fed, da jeg synes den blå på grå bliver så utrolig fin. Så røg også min lysebrune valnød i gryden, og op kom en fantastisk søgrøn, og til sidst – da badet var tyndet godt ud – kom en hvid alpaca ned i gryden og op kom en lys blå.

Særligt den blå indigo er fortryllende, som magi, når garnet kommer op af gryden og i de første sekunder derefter begynder at skifte farve for øjnene.

image image

Mens farvegryderne boblede, fortalte farvemester Anne om farvecirklen, de forskellige overfarvningers resultater, og selvfølgelig farvernes rejse op igennem historien.

Jeg er SÅ glad for de fine farver der kom med hjem. De er helt specielle, og kun mine.

Derefter tog jeg ind til popup butikken, hvor Louise ventede med bløde fed i alle farver.

Jeg måtte eje nogle fed farvet med kraprod og cochenille, ligesom der kom flere ufarvede fed med hjem. Så er de nemlig klar til hjemmefarvning en dag i efteråret.

Sikke en skøn dag. Jeg kunne sagtens bruge endnu flere dage sammen med [g]uld pigerne og lege med de smukke farver. Har du ikke prøvet at farve med plantefarver, kan det varmt anbefales. For optimal udnyttelse af dagen kan bogen En farverig verden varmt anbefales – eller blot hvis du ønsker at kaste dig ud i Plantefarvning på egen hånd. Bogen guider dig sikkert igennem alle steps, og har de fineste billeder.

image

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

(farvenovice)Pernille

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.