Finished object : Normandy sweater

Jeg har rigtig god samvittighed i denne uge. Jeg har nemlig færdiggjort en sweater, som jeg startede på i januar. Det var ventetiden værd – og selvfølgelig de mange timer det har taget. Trøjen er i omvendt glat, og det er en klar favorit hos mig. Det er bare så pænt. Jeg har taget alle mine betragtninger om den strikkede garderobe med i overvejelserne, og synes at der er kommet et styks ret fint og anvendeligt stykke strik du af det..

INFO SHEET

Opskrift: Normandy fra The Map Collection (med en del modifikationer)

Designer: Helga Isager – som er blandt min absolut yndlingsdesignere, fordi hun forstår at lave design med god pasform, og enkle, men meget smukke detaljer, som både gør det sjovt at strikke og bruge det færdige strik bagefter. Jeg synes altid at Helgas design har et overraskende element i sig – og denne var ingen undtagelse.

Garn: Jeg har brugt en tråd hvid Filcolana New Zealand lammeuld og en tråd Isager Alpaca 1 i farve 3s – begge fra garnlageret. Jeg har byttet begge originalgarner ud for at få en mere ulden version (opskriften angiver Isagers Viscolin og silk mohair). Begge tråde er dejligt bløde og lige præcis denne trøje er et eksempel på at jeg elsker at vælge solide farver og skabe min egen melering. Trøjen har nemlig fået et rigtig smukt farvespil, der passer ret godt ind i min garderobe.

Konstruktion: Trøjen er strikket nedefra og op. Jeg strikkede først ærmerne, og derefter kroppen. Jeg overholdte dog ikke strikkefastheden hele vejen igennem, og måtte derfor pille den op igen. Det er også årsagen til at den har fået lov at ligge stille så længe. Når kroppen og ærmerne sættes sammen, strikkes trøjen faktisk frem, og tilbage med gobelinstrik og med et andet garn på skuldrene. Jeg valgte dog at bruge det samme garn hele vejen igennem, og strikkede rundt i stedet. Det er vist det man kalder at springe over hvor gærdet er lavest 😉 Fra ærmerne og op har jeg stort set ikke kigget på opskriften, men freestylet raglan indtagninger og hals. Jeg lavede et par vendepinde ved halsen og sluttede derefter af med en rullekant. Opskriften angiver også rullekant, og jeg synes det er en meget simpel, men utrolig fin aflukning. Jeg har tidligere skrevet om pasform i den strikkede garderobe her, og det blev særligt nyttigt da jeg skulle lave halsåbningen. Jeg erfarede nemlig, at mine skuldre har det med at smutte ud, hvis åbningen bliver for åben. Jeg sørgede derfor for, at denne sidder ret tæt i halsen. Og det er jeg så glad for.

Teknikker: Ærmene er strikket i glatstrik, og før de blev sat på kroppen, har jeg vendt vrangen ud. Kroppen ligeledes, og dermed er en stor del af trøjen strikket i ret. Det gik ret tjept på pind 5. Jeg hoppede let og elegant hen over de gobelinstrikkede ærmer, som nok er den sværeste teknik i denne opskrift. Jeg lavede mine vendepinde med wrap and turn, som jeg synes er en rigtig fin metode. Alt i alt en ret simpel trøje, som med lidt krumspring ikke har andet end ret og vrang, ind- og udtagninger og lidt vendepinde på toppen.

Sværhedsgrad: Et projekt for den let øvede, som skal prøve kræfter med en trøje til sig selv.

Ravelry project page: Findes lige her med ca angivelser af fordelingen af garn. Hele trøjen vejer dog 205g og er derfor en let, lille sag. Opskriften er i Ravelrys database, så det er muligt at se andres projekter, garnvalg – og mængder, flere billeder mv.

Mix og match i min garderobe: Jeg har selvfølgelig taget trøjen med ind i min garderobe, og prøvet at sammensætte nogle forskellige sæt. På kontoret vil jeg tage trøjen på over en hvid skjorte, med en sort nederdel og sneakers, korte støvler eller ballerinaer. Den vil også gå fint sammen med et par sorte ankelbukser og stilletter. Fordi den er let, kan jeg sagtens tage en sort habitjakke ud over (jeg er en værre frossenpind). I weekenden vil jeg trække den over en buksedragt eller tage en jersey nederdel til. Den kan gå til alt mit weekendtøj, fordi den i model og farve er så alsidig.

imageimage img_5236image

Som I ved, så betyder en færdig trøje jo at der kan komme en ny på pindene (selvom jeg pt har 3 trøjer på mine pinde – hep lige på at Vivi snart er færdig!). Det bliver endnu en model af Helga Isager – den smukke Daffodil i highland wool fv rose. Pind 3 er min favorit, og selvom det kun er en lille pind, kan den skabe store projekter.

Det var alt for denne gang.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

 

6 thoughts on “Finished object : Normandy sweater”

 1. Skønt at læse at du selv tænker med og laver dine egne løsninger. Jeg vil mene at gobelinstrik efter opskrift kontra din egen løsning er på lige fod i sværhedsgrad. Du skal jo selv følge med om din raglan nu er sådan at du netop får lavet halsåbningen så den passer dig. Flot trøje.

 2. Jeg blev så glad da jeg læste, at du var startet på sweateren i januar måned, for har selv lige færdiggjort en cardigan denne weekend, som jeg startede slog masker op til i februar:-) Bonusinfo: Det er Daffodil;-)
  Årsagen til at min har været længe undervejs er også “freestyle” i mønsteret, optrevlinger og andre spændende projekter, der overhalede indenom:-) Nu er den færdig og klar til efterår og vinter.
  Jeg er vild med meleringen i din Normandy og den effekt alpacaen giver – det er en sweater der også står på min “To Knit” liste. Jeg glæder mig til at se dit resultat med Vivi – hun er skøn:-)

  God søndag, Lise

  1. Kære Lise,

   Tak for din kommentar. Der kommer hele tiden nye, fine opskrifter til og inspirationen er uendelig. Men det er som om Helga Isagers modeller sætter sig fast, og ikke går væk før de er af pindene. Hun kan noget helt særligt. Jeg glæder mig sådan til at få Vivi færdig, så jeg kan tage den på. Men lige nu nyder jeg mønsteret og strikker derudaf. Jeg har hørt at Daffodil kan være drilsk, men har heldigvis en sød veninde, som har strikket den 4 gange. Hun plejer at kunne få mig videre når jeg går i stå. Forhåbentlig kan jeg nå at lave den, så jeg kan bruge den denne vinter også.

   Kh Pernille

   1. Ja, Helga kan virkelig noget helt unikt. Hendes æstetiske sans og øje for detaljen ligger i alle dele af hendes arbejde. En skulder er ikke bare en skulder og selvom hendes opskrifter ofte er lidt drilske, er man tryllebundet og kæmper videre, til sidste maske er hæftet.
    Jeg har lige nogle babyting på bestilling fra veninder – det er lette og hurtige projekter:-) Derefter kaster jeg mig over Robin i smukt garn fra MadelineTosh – er spændt på at se den kombination.

    God efterårsferie, hvis du har det:-)
    //Lise

 3. Hvor er den fin, og jeg er vild med dit garnvalg. Jeg er også glad for det enkle med smukke detaljer, så den ryger straks på favorit-listen på ravelry.

Leave a Reply