Fra Todbjerg til Vrads og en meget særlig bog

I weekenden var jeg på tur.

Anette Danielsen havde budt til garnkrammere og fine udstillinger i Todbjerg hvor hun bor, og det ville jeg alligevel ikke gå glip af. Sammen med Gitte, Louise, Astrid og Camilla blev bilen ladet med kaffe, garn og croissanter, og vi tog turen til det jyske.


Todbjerg havde trukket i sit mest idylliske og solrige antræk, og vi gik rundt i den lille landsby og kiggede på nye strikkebøger, modellerne i dem og købte ind til efterårsprojekter.

Nye og kendte ansigter dukkede også op, og det var så skønt at se eller gense søde strikkere, som jeg til hverdag kun følger online.

Jeg måtte have en pose [g]uld med hjem, og med det følger de efterhånden obligatoriske Anne-og-Louise-krammere. Jeg har to helt specifikke projekter i tankerne med netop denne pose [g]uld – det kan du læse mere om senere på ugen.

Med mig hjem kom også de fineste maskemarkører lavet af Karen Marie Dehn. Jeg er helt forelsket i dem – de passer jo så godt til mine strikkeprojekter (farvemæssigt) og så er de meget smukke. Jeg købte også Susie Haumanns nyeste bog med tørklæder – Urban, Sanne Fjallands bog Poetry, og endelig Sequence Knitting af Cecelia Campochiaro. De pynter virkelig på boghylden, og jeg har valgt de første projekter som skal laves. Mere om det senere på ugen.

Strik i Anettes have – mit igangværende projekt Void sjalet og den netop hjemvendte Dipdye Jakke.

Efter kaffe, strik og småkager i Anettes have, var det tid til næste stop. Lagkage på Vrads Station.

Jeps, vores primære indtag den dag var kaffe og kage.

Det skulle vise sig at være en positiv oplevelse ud over det sædvanlige. Vi blev placeret på gårdspladsen / perronen med udsigt til skøn natur og et bryllup der blev holdt i stationens stuer. Så der sad vi i solen med vores strikketøj, kaffe og kagebord og bare nød det.

Kafe-kage-strikkebord ala Vrads

Stationsfrue Anne kom ud med det man må kalde en alletiders tøsedrinks, og vi begyndte så småt at udtænke hvordan vi kunne blive på stationen. Kagemaverne var i den grad fyldt, men som de voksne ansvarlige vi er, måtte vi også tænke på rigtig aftensmad. Stationsfruen tilbød at lave aftensmad og inden længe stod der en fantastisk menu på bordet. Nu var vi ikke i tvivl. Vrads Station måtte være himlen. Nøj hun er god til at lave mad, hende Anne. Se bare hvor vi smiler.

Spørgsmålet er ikke om vi kommer tilbage til Vrads Station, men hvornår. Og hvor længe. Du skulle også tage et smut forbi når du er i nærheden, og nyde godt af Annes lækkerier og de skønne omgivelser. Læs mere om Vrads Station og se åbningstider lige her.

Turen hjemad blev ret sen, men det gjorde ikke så meget. Vi havde haft en skøn dag.

 

På fredag udkommer endnu en skøn bog – Yndlingsstrik 2. Bogen indeholder fine og feminine strik modeller og broderier, designet af to jeg holder meget af – Katrine Hannibal og Camilla Vad. Jeg har fået et lille smugkig, men glæder mig helt utroligt til at se den endelige bog.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

Leave a Reply