– Garderobe Makealong –

2017 bliver ‘year of the makers’

Vi skal strikke og sy vores egen garderobe, og det bliver fantastisk!

Nedenfor finder du al den information du skal bruge for at være med. Jeg vil også løbende linke til de blog posts der specifikt handler om garderobe MAL, så du nemt kan finde dem.

Endelig er der information om vores skønne sponsorer. De som har valgt at donere de gaver, du hver måned har mulighed for at vinde. Jeg har valgt dem med omhu, fordi de inspirerer med deres fine produkter som er med til at gøre den håndlavede garderobe helt særlig og i høj kvalitet.

HVILKE PROJEKTER KAN VÆRE MED

¤ Beklædningsdele til din garderobe

¤ De skal være strikket eller syet

Eksempler på beklædningsdele:

Undertøj – strømper – trøjer – cardigans – bukser – kjoler – nederdele – jakker – nattøj – shorts – buksedragter

HVILKE PROJEKTER ER IKKE MED

Accessories / tilbehør

Børnetøj

Hækling

Eksempler på hvilke der ikke tæller med:

Sjaler – tørklæder – halsrør – huer – vanter

HVORDAN KAN DU VÆRE MED

Post et billede af dit projekt på Instagram og brug #garderobeMAL

INSPIRATION

Du kan finde inspiration på Instagram ved at søge på #garderobemal og her få vist nogle af de mange fine projekter der allerede er i gang. Mangler du idéer til hvad du skal gå i gang med, så tjek min Pinterest opslagstavle til Garderobe Makealong ud – du finder den lige her.

SPONSORER

En masse fantastiske sponsorer har valgt at støtte op om #garderobeMAL. Du kan derfor vinde månedsgaver fra følgende sponsorer:

Bag KIT Couture står Line. Hun har skabt stilsikre og smukke kits, der gør det nemt at få projekterne færdige. Line vælger sine samarbejdspartnere med omhu og gør alt med en finesse, der er misundelsesværdig. Jeg har selv været en del af KIT Friends i et års tid, og har fornøjelsen af at se nye modeller og idéer, og nogle gange strikke et par modeller op når tiden tillader det. Der er kits for både nybegyndere og øvede strikkere. Kig forbi shoppen og bliv fristet.

Pernille Cordes står bag det skønne englegarn, som jeg tidligere har skrevet om lige her, og som jeg brugte til både Void Sjal og Woodsy hue. Det er så blødt og lækkert at arbejde med, og det er blandt mine absolut yndlingsuldgarner som altid bør være at finde på mit lager. Find garnet lige her og Pernilles egne strikkekits lige her. Det er bl.a. her du kan finde et kit på den Caitlin cardigan, som jeg har strikket og holder så meget af.

HOW TO DO FASHION

I Nannas vintage univers er velsiddende tøj fra egen hånd i fokus. Nanna laver smukke snitmønstre i vintagestil og holder løbende workshops, hvor du kan lære og få hjælp til at sy dit eget tøj. Faktisk skal jeg selv på workshop i februar, og jeg glæder mig til at blive bedre og få lidt sparring omkring de problemer jeg har når jeg skal sy. Læs med hendes blog lige her, eller forkæl dig selv med et mønster eller en workshop i hendes shop som du finder her.

logo

Min go-to butik når der skal købes stof er Stof og Stil. Jeg synes deres stoffer er moderne, og så er der lidt for enhver smag. De har fine mønstre og kits, som gør det nemt for en grøn syerske som mig. Jeg håber bl.a. på at lave denne kimono i nær fremtid. Kig ind i deres shop – der er både metervarer, garn, en særlig kategori for organic(!) og selvfølgelig inspiration til hvordan du kan bruge dine indkøb på fineste vis.

thumbnail_att00001

Cashmere Company… allerede i navnet får man en fornemmelse af, at det gemmer på noget luksuriøst og i en klasse for sig. Cashmere Company er skabt og ejet af Lisa Renner, som er en kvinde efter min smag. Livet er for kort til at strikke med dårligt garn. Kun det bedste er godt nok. I shoppen finder du udvalgte garner fra bl.a. Madeline Tosh, Rowan, Lotus og Gepard Garn. Der er smukke og enkle opskrifter og kits, bøger og arrangementer, hvis man er så heldig at bo i nærheden af Kolding, hvor Cashmere Company har deres butik.

cropped-logo

Bag Sysleriget finder vi Malene. Hun håndfarver garn i smukke farver på bløde og skønne garnkvaliteter. Hun farver kun begrænsede mangler garn af gangen og hvert fed er unikt og helt særligt. Malene er selv strikker, og kender godt garn. Du finder både ensfarvet (men smukt meleret) garn og speckled garn i hendes shop på kvaliteterne Sock og Merino Singles. Derudover er der en garnklub, hvor man hver måned får tilsendt garn i en helt hemmelig og spændende farve, som er lavet specielt til garnklubben. Endelig kan du også finde udvalgte opskrifter og kits med Malenes eget garn.

Det islandske garn fra Einrum er skabt af Kristín Brynja Gunnarsdóttir. Einrum er islandsk begreb der beskriver the space between the creator and that which is created. A creative space. Jeg synes det er fuldstændig fortryllende.

Garnet fra Einrúm er spundet af to tråde – det islandske garn fra får i det hårdføre landskab, og en blød tråd Mulberry thai silke. Og så er der farverne – de er langt fra tilfældige. De stammer alle fra forskellige typer sten og mineraler, fundet i den islandske natur. Du kan se alle farverne her, sammen med den sten eller mineral farven er opkaldt efter. Jeg synes det er ret sejt og meget autentisk. Du kan også finde smukke og enkle designs med et strejf af Island.

 

METERMETER

En fin lille stofbutik i Århus, som også har en rigtig god webshop. Alle varer i shoppen er valgt med stor omhu af Pia, som driver butikken sammen med din mor Jytte. Der er metervarer og snitmønstre fra nøje udvalgte producenter og designere, samt det fineste sygrej. Jeg gjorde mit første onlinestofkøb hos MeterMeter og var meget tilfreds med alt hvad min pakke indeholdte. Kig indenfor i shoppen, hvis du er til kvalitet og moderne stoffer og mønstre.  Læs om Pias egen historie, der bl.a. indeholder en fortælling om at opbygge sin egen hjemmesyede garderobe, der IKKE må se hjemmesyet ud. Noget vi alle nok kan relatere til i det kommende år hvor vi skal lave smukke klæder til vores garderobe.

SANNE FJALLAND KNITWEAR

Sanne er uddannet designer med en kærlighed for garn og strik. Hun laver smukke strikkeopskrifter, og har gjort det siden 2003, så man kan roligt sige at hun er en erfaren strikdesigner. Hun er også for nylig begyndt at sælge strikkekits med eget garn i sin egen webshop. Der er designs for enhver smag, og jeg selv har forelsket mig i flere af modellerne fra Sannes første bog Poetry, som indeholder en række feminine modeller i skønt Isager garn.  Læs mere om Sanne og hendes tilgang til den håndlavede garderobe lige her.

Emilielunden er et kursuscenter  og skrædderi på Møn, som drives af Charlotte. Hun har siden 1987 arbejdet med og undervist i beklædning, og ved derfor en hel del om at sy tøj til sig selv. På Emilielunden kan du deltage på forskellige kurser, i arrangementer og skønne studieture til fx Paris eller Sydfrankrig.

TURBINE FORLAGET

Turbine Forlaget giver os skønne bøger om kreative sysler, og der er bøger for enhver smag. Du finder alle deres bøger om håndarbejde lige her.

DET LILLE STOFHUS

Mere info følger om Det lille Stofhus snart….

 

MÅNEDSPRÆMIER

Den første månedspræmie bliver annonceret i løbet af december og vil fremgå herunder, ligesom der løbende vil blive tilføjet månedspræmier og hvem der har vundet.

Månedspræmien for januar er et strikkekit fra Einrum. Den heldige vinder får et kit til modellen KGB09 – læs alle detaljer om præmien lige her.

 

F A Q


Skal man lave et stykke tøj hver måned?

Nej. Hvis du bare færdiggør ét stykke tøj i 2017, som du er hamrende stolt af, så kan du være med. Del et billede på Instagram og brug #garderobemal, så er du med!


Skal man både sy og strikke?

Nej. Kan du enten sy ELLER strike, så kan du være med. Der er ingen krav om begge dele.


Skal alle projekter være fra 2017, eller må man bruge projekter der er startet op tidligere?

For at få frisk og ny inspiration, er det kun projekter der er startet op i 2017 der kan være med.


Hvordan følger jeg med?

Instagram bliver sammen med denne infoside den primære kommunikationskanal.

På Instagram kan du følge andres projekter ved at trykke på (eller skrive) #garderobemal, ligesom du på min profil kan følge med  løbende nyheder.

Vil du være sikker på ikke at gå glip af nogle nyheder, så tilmeld dig min mailingliste i menuen til højre under SUBSCRIBE