Mit yndlingsgarn #uld

Med de mange skønne garnkvaliteter der er, er det ikke tit jeg køber den samme garnkvalitet flere gange. Når jeg gør, så er det fordi det virker og jeg gerne vil have mere af det. Nedenfor er samlet en lille eksklusiv liste med nogle af mine mest brugte favoritter. Jeg har været nødt til at dele listen op i flere indlæg – første indlæg er de skønneste uldgarner. Der er mange faktorer der spiller ind, når jeg vælger garn. Kvaliteten er selvfølgelig en væsentlig faktor, men derudover er der en række andre værdier som betyder noget for mig. Du kan måske selv gætte dig til det, når du læser med nedenfor.

For god ordens skyld kommer her lige en advarsel for andre der skulle være på garnkur 😀

ULD

Plantefarvet skotsk lammeuld fra [g]uld: Den sprøde og samtidig bløde uld løber 650 generøse meter pr 100 g og jeg har, eller har haft, nærmest hele deres farveskala i mit stash. Det er det perfekte uldgarn, og jeg har strikket projekter både til mig selv og babyer i den. De smukke farver som Anne og Louise tryller op af gryderne er helt unikke, og jeg er så fascineret af den proces som ligger bag hver eneste fed. Jeg har bl.a. brugt lammeulden i mit perlestrikkede tørklæde, til en Esthers Vest, og som en af farverne i mit Exploration Station. Du kan finde de nuværende farver lige her.

Et andet sprødt uldgarn er Englegarn Merino Fine – en anelse tykkere og utrolig blødt. Også dette garn har en overraskende lang løbelængde – nemlig 250 meter pr 50g – og det er perfekt til trøjer og cardigans. Da jeg havde strikket min Gable færdig, købte jeg straks 5 nøgler til en ny sweater. Jeg regner med at strikke den smukke Sibella Pullover i den portion der ligger og venter på mig. Jeg har også strikket en af Englegarns egne designs i dette garn – Caitlin cardigan. Den er utrolig fin, og viser garnet frem på smukkeste vis.

Endnu et lækkert uldgarn er Tusindfryd Engleuld, som indeholder 30% baby alpaca. Jeg har lavet ret mange babyprojekter med det her garn, fordi det er ultrablødt og passer til mange af de fine babyopskrifter jeg forelsker mig i for tiden. Det må være det perfekte garn til babytøj og -tæpper, og farveskalaen er helt fantastisk. Se nogle af mine projekter lige her.

Som nogen af jer ved, har Isager en særlig plads i mit strikkehjerte. Både garn og opskrifter er i en klasse for sig, og blandt uldgarner har jeg strikket i både Spinni, Tvinni, Highland wool og Jensen Yarn. Jeg har været yderst begejstret for alle fire, og det er kvalitet. Jeg har både Spinni og Tvinni på lager og ved, at det bliver nemt at få det brugt. Farveskalaen hos Isager er helt speciel, og en af mine favoritter må være farve 61s som jeg har på lager i både Spinni, Tvinni og Alpaca1. Jeg er ved at strikke Robin af Helga Isager i spinni i netop den farve. Derudover har jeg garn klar til en Vivi Trøje, som skal laves i hvid alpaca 2 og spinni fv 3s. Helga Isager har hjulpet mig med at vælge farverne, så det bliver uden tvivl en succes.

Se mine andre projekter med Isager garn eller opskrifter lige her.

Det sidste og eneste superwash garn på min liste er Filcolana Arwetta. Jeg var lidt i tvivl om det skulle med, men jeg tager mig selv i at købe det igen og igen, fordi det fungerer. Jeg bruger det især til strømper og ind imellem også til babysager. Der er nogle af farverne der er rigtig fine, men jeg synes at farveskalaen mangler en opdatering. Det er altså med forbehold at det kommer med på min liste. Derudover foretrækker jeg at bruge så lidt superwash garn som muligt, og helst ikke til mig selv. Til strømperne kan det dog gå. Hvad med dig – har du en holdning til superwash garn? Jeg dyrker muligvis dette lidt mere på et senere tidspunkt.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid og rigtig dejlig weekend 🙂

Kærligst,

Pernille

8 thoughts on “Mit yndlingsgarn #uld”

 1. Skønt med yndlingsgarner, dog ikke så godt for stashdown projektet;-) God garnkvalitet er en stor del af glæden ved at strikke og jeg har det som dig, jeg er heller ikke vild med superwash garnerne.
  Jeg kan bruge timer i en garnbutik, med at mærke på alle garnerne og fantasere om de skønne projekter der kan komme ud af de smukke garner.
  Tak for en skøn blog:-) Lise

  1. Hvor er det dejligt at høre at der er andre, der som jeg værdsætter kvalitetsgarn. Jeg har det svært med superwash garn, for der er så mange lækre variationer lige for tiden – men det føles bare ikke rigtigt vel? Det er lidt som strikke med uld der er proppet i en meget slank plasticpose. Jeg strikker ihvertfald med ekstra god samvittighed når det er ren uld, og gerne med en bæredygtig produktion bag.

 2. Jeg har perioder med hvilke garn jeg liker, akkurat nå er det ullgarn som Finull fra Rauma og Peruvian Highland wool fra Filcolana, men jeg har store mengder tynn ull som Isager, Shetland soft fra Holst og lignende. Det er deilig å ha mange farger i samme tykkelse, det gjør det lettere å kombinere det jeg har liggende.

 3. Åh for et indlæg! Nu fik du mig til at shoppe g-uld!! Jeg har ikke prøvet at strikke under før, men jeg haft lyst længe – og med dine bemærkninger ovenfor var der jo ligesom ikke længere nogen grund til at vente mere!

  1. Har du forresten erfaringer med overskudsfarve i g-uld? Vasker du feddene inden du bruger dem?

   1. Jeg har ikke haft problemer so far.. Det smitter ikke på hænder eller ved vask. Jeg tror de skyller det op i eddike efter farvning, for at binde farven. Det fik jeg ihvertfald af vide da jeg var på farveworkshop på Fanø 🙂
    Kh Pernille

Leave a Reply