SOCK*tober

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen. Strømper er, og har altid været, indbegrebet af hjemmestrik for mig. Min farmor strikkede strømper til hele familien, og jeg kender ikke nogen der ikke sætter pris på et par strikkede strømper.

Sidste jeg besøgte mine forældre lagde de begge billet ind på strømper i julegaver – henholdsvis ekstra varme og lange til jagt, og fine hvide til hjemmebrug. Gæt selv hvem der skal have hvilke par.  Min beskedne søster ønskede sig ‘bare’ et par hjemmestrikkede strømper. Som sygeplejerskestuderende mente jeg nu nok at hun selv skulle i gang. Nattevagter kan blive lange, har jeg hørt, hvis der er småt med patienter. Og jeg har jo faktisk lært hende at strikke. Måske skal hun i stedet havde garn og pinde til sit eget sæt. Og så lidt kyndig vejledning.

For de der ikke har en strømpekyndig storesøster, har jeg samlet en række tips som kan hjælpe dig i gang, videre eller måske tilbage til strømpestrik. Jeg har endda spurgt et par af mine strømpestrikidoler om deres bedste opskrift, garn, samt tips og tricks. Jeg er på ingen måde noget der ligner ekspert i strømpestrik, men jeg kan rigtig godt lide det og har knækket koden til hvad strømpestrikkeglæde er for mig.

I morgen er det oktober og dermed første dag i Socktober (get it? – sock + october = socktober) – måneden hvor vi som strikkere strikker strømper til den kolde tid vi går i møde. Den kommende uge udgiver jeg hver dag et afsnit i en mini-blog-serie om strømpestrik med følgende emner:

MANDAG: Opskrifter for begyndere og favoritter, som holder pindene varme

TIRSDAG: Favoritgarn – det dyre, det billige, det økologiske og det uden nylon. Og selvfølgelig favoritterne fra panelet.

ONSDAG: Hvilke pinde skal du vælge?

TORSDAG: Hæltyper – de nemme, de svære og de bedste

FREDAG: Oppefra eller nedefra?

LØRDAG: Slut med singlestrømper med to en én pind.

SØNDAG: De bedste tips og tricks til strømpestrik

Sidst, men ikke mindst, så er der en par garnpakker på højkant, så to af mine heldige læsere kan komme i gang med et par smukke strømper til efterårets garderobe.

Jeg har valgt det fine Onion Nettle Sock, som er et superwashgarn med nældefibre i stedet for nylon. Meget mere om nældefibre vs nylon i tirsdagens indlæg om garn. Garnet er meget venligt sponsoreret af Onion.

Jeg er selv i gang med et par strømper i samme garn (mit sockandbookclub #3 projekt) og kan varmt anbefale det. Når ugen er gået, vælger jeg et par heldige vindere blandt kommentererne på et af de 8 indlæg i miniserien om strømpestrik – dette indlæg og de 7 kommende. Du er meget velkommen til at skrive kommentarer hver dag.

Hvis du stadig læser med – mange tak din tid. Vi læses ved i morgen, hvor det handler om opskrifter.

Kærligst,

Pernille

Følg FrkGarn på Bloglovin’

12 thoughts on “SOCK*tober”

  1. Jeg har netop besluttet mig for at genoptage strømpestrik. Har ikke strikket stømper siden min børn var små (og det er mange år siden…). Så jeg glæder mig til at følge med 😀

    1. Hvor dejligt at høre, Charlotte! Jeg tror du vil opdage, at der er sket en hel del inden for strømpestrik, både hvad angår garn og opskrifter. Men vigtigst af alt, så er hjemmestrikkede strømper det bedste, uanset om det er til dig eller en du har kær 🙂

  2. Åh, jeg har sådan gået og håber at du ville lave nogle indlæg som dem du nævner. Jeg glæder mig til at læse med.

  3. Jeg glæder mig til at følge med i dette tema. Jeg har lige lånt “Sokkebogen” på biblioteket og er gået i gang med et par flerfarvesokker i rester af lækker merino fra (g)uld. Bogen kommer på min ønskeseddel til jul, da der er meget god inspiration at hente i den.

    1. Jeg øver mig i at gøre det samme – låne bogen på biblioteket, og ønske mig den hvis jeg synes den fortjener en fast plads i min samling 🙂 Jeg kender ikke Sokkebogen, men kigger med det samme efter den.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.