Stashdown – status 1. kvartal 2021

Jeg kommer sædvanligvis rigtig godt fra start i et nyt år. Intentionerne er på plads. Lageret godt fyldt op i december. Planerne for lagerstrik er sat. Det er bare at gå i gang.


KØBT / FÅET I GAVE
Knitwedo Falkland Merino – 50 gram / 225 meter (til Friday Sweater Mini). Modtaget i gave i forbindelse med lancering. 

Total: 50 gram / 225 meter

STRIKKET
Olives Slå-om 64 gram / 282 meter – lagergarn fra december 2020
Cardigan No 4 268 gram / 2.412 meter – lagergarn fra juli/oktober 2020
Kløverstrømpebukser 48 gram / 211 meter – lagergarn fra december 2020
Vintergæk hue 21 gram / 92 meter – lagergarn fra december 2020
Lillebjørn hue 24 gram / 155 meter – lagergarn fra dec 2015 / juli 2020
Flamencotopp 154 gram / 462 meter – lagergarn fra august 2017
Sointu mitts – 43 gram / 98 meter – lagergarn fra september 2013
Friday Sweater Mini – 166 gram / 727 meter – lagergarn fra december 2020 + blandede rester
Horisont sjal – 294 gram / 1.171 meter – lagergarn fra 2015 og 2016
Dip Dye Vest – 79 gram / 363 meter – lagergarn fra juli 2017
Ellinors Blebukser – 38 gram / 76(?) meter – lagergarn fra 2018

Total: 1.199 gram / 6.049 meter

Garnlager primo 2021: 11.810 gram
Garnlager ultimo Q1 2021: 10.661 gram

Garnbalancen: – 1.149 gram / 5.849 meter

Således er året skudt i gang, Jeg har brugt mere end et kilo garn fra lageret, som langsomt, men sikkert bliver mindre efterhånden som fine projekter kommer af pindene. Som det fremgår, så har jeg brugt masser af garn fra 2020. Særligt falkland merinoen fra Knitwedo har jeg virkelig nydt at strikke med, og så har jeg fået strikket et længe ønsket projekt – cardigan no 4. Og det er ikke helt tilfældigt at netop det garn stod øverst på min to-knit liste..

Købt i 2020 bruges i 2020/2021?
Som tidligere nævnt har jeg et ønske om at garn købt i et givent år bruges det samme år, så jeg ikke opbygger lager. Som jeg måtte konkludere i dette indlæg er det tæt på umuligt, når jeg køber garn i december. Jeg fik i 2020 1.850 gram garn ind, og havde ved udgangen af året 1.350 gram på lager. Jeg havde altså langt fra brugt det hele. Derfor har jeg haft fokus på garn fra 2020 i dette første kvartal, og jeg har brugt ca 550 gram af mine 2020-indkøb, som derfor er nede på 800 gram, hvoraf det meste er til større projekter. Måske får jeg det brugt i 2021? Jeg vil gøre et forsøg. Jeg er stadig meget begejstret for mine køb, og det er lige dér det skal bruges. Mens det stadig er en garnskat, som jeg glæder mig til at bruge. Jeg har lidt løse planer for det hele, men får brug for at supplere med nogle garnkøb for at få det til at gå op. 

-o-

Jeg har mere eller mindre holdt mig til at strikke på ét projekt ad gangen, og det fungerer simpelthen så godt. Jeg føler virkelig at jeg får noget fra hånden og bliver hurtigt færdig, og får lov til at gå i gang med et nyt projekt. Det betyder også at jeg har ingen eller meget få projekter der går i stå i strikkekurven – de berygtede UFO’er. Sidder projekterne for længe på pindene, mister jeg lidt motivationen, eller fristes til at gå i gang med noget nyt. Jeg er i den grad en udpræget projektstrikker.

Til gengæld skal jeg gerne have et par konkrete projekter klar i pipeline for ikke at gå i stå, når et projekt er færdigt. En kort to-knit liste med opskrift parret med lagergarn og eventuelt strikkeprøve på plads har fungeret godt. Et koncept jeg forsøger at bære videre. Der er stadig god mulighed for spontane projekter, hvis der skulle blive udgivet noget nyt og spændende.

Donation i 2. kvartal 
Som mange andre har jeg i det nye år opdaget @anden_omgang, som drives af Sofie. Hun spinder nyt garn af kasserede fibre, og strikker det op på ny. Hallo, det er et fedt koncept! Jeg har længe haft en portion rester, som jeg har meget svært ved at få brugt. Det er typisk meget små rester af tykt garn – og dermed meget, meget få meter – som er svært at omsætte til et selvstændigt projekt. Derudover har jeg nogle meget gamle rester af silk mohair, som jeg ikke synes er bløde nok. De stikker i forhold til de ultrabløde kvaliteter der fås i dag. Garn med for meget spindeolie i til min smag, og mere i den dur.

Dertil har jeg over de seneste par måneder samlet alt garnafklip – altså ender som jeg klipper af når de er hæftet, og puttet i en pose. Det bliver ikke til meget, for de er jo meget korte. Til gengæld er der fra mange forskellige projekter. Hele balladen sender jeg afsted til Sofie, og håber at hun kan få brugt dem i sin lille virksomhed. Jeg synes det er win win. Jeg duer simpelthen ikke til at smide garn ud, og den her type donation synes jeg virker som den bedste måde at få det omsat på.

Restetæppet vol.2
De større rester i tyndere garn bruger jeg i et nyt granny stripes tæppe til lillesøster. Hvis jeg kan holde et fast flow af rester, tror jeg dette nye tæppe bliver færdigt noget hurtigere end det første, som jeg brugte 3 år på. Jeg har meget forsigtigt sat et mål om at hækler 10 striber om måneden på det, og indtil videre er jeg godt med og motivationen er i top. Jeg ved dog at der kan gå måneder hvor jeg er optaget af større egoprojekter, og hvor jeg slet ikke rører tæppet. Skulle det ske, er det også okay. Det har blot ramt mig hvor meget glæde det første tæppe giver, og hvor meget vi bruger det. Det er faktisk i brug dagligt, og det giver ekstra blod på tanden i forhold til at gøre tæppe nr 2 færdigt.

-o-

Jeg holder reste/lagergarnsfanen højt og bliver altid så glad, når jeg støder på andre der gør det samme. Vil du se og høre mere om at bruge lagergsarn og garnrester, så kan jeg på det varmeste anbefale Esthers ‘Hold Masken‘ og Vibes ‘Knits and Jams Kreationer‘ podcast på Youtube, og naturligvis deres tilhørende instagram konti.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid og god fornøjelse med lagerstrik i det nye kvartal.

Kærligst,

Pernille 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.