Strømpestrik #6 – to strømper på én pind

TO PÅ ÉN GANG?
Det værste ved strømper er nok, at der skal to til. Når den første er strikket, er det ligesom prøvet af og nr 2 er (måske) ren pligtstrik. Løsningen kan være at strikke dem begge på én gang på en lang rundpind ved at bruge magic loop metoden.

Er det så smart? Og hvis det er, hvorfor er der overhovedet nogen der stadig strikker strømperne hver for sig? Lad os se lidt nærmere på det.

For at strikke begge strømper på én gang, kræver det at man har to nøgler garn. Det synes jeg personligt er lidt irriterende, da jeg nødig vil dele mit garn op i to. Hvis jeg bruger garn i fed, betyder det at jeg skal lave to særskilte bolde (jeg vinder garn op i hånden). Det vil sandsynligvis efterlade mig med to rester. Det samme hvis jeg har garnnøgler – jeg vil med stor sandsynlighed have to nøgler med lidt tilbage når strømperne er færdige. Det er i småtingsafdelingen, det ved jeg. Hvis man kan overkomme det, er du klar til at gå videre.

Jeg har endnu ikke selv prøvet at strikke to strømper på én pind, men jeg ved hvor jeg vil tage fat når jeg en dag skal prøve det. For prøves skal det selvfølgelig. Mina fra The Knitting Expat podcast er en strømpestrikkeguru og hendes speciale er to på én pind. Hun har lavet, hvad jeg går ud fra, er den bedste tutorial til at strikke to strømper på én gang, sammen med et hav af gode tips til strømpestrik og hvordan du holder styr på garnet, så det ikke filtrer sammen. Hendes tutorial finder du lige her. Jeg foreslår at du finder et tv-strikketøj frem og sætter dig og ser den. Den varer ca 35 minutter, men hun kommer med en masse tips og guldkorn undervejs, så tiden er ikke spildt. Altså, se videoen igennem med et andet strikketøj første gang, for blot at se hvordan det foregår. Dernæst, find dine to nøgler, din lange rundpind og en project bag og slå op.

Og hvad siger vores erfarne strømpepanel så?

STRØMPEPANELET

Christina @theknittingchemist
Jeg strikker altid en ad gangen, da jeg kommer til at filtre garnene sammen. Jeg synes ikke det er et problem at jeg går i stå efter første strømpe, da det er sådan et hurtigt projekt og det er fedt at få tilfredsstillelsen over endnu et færdigt projekt.

Lisbeth @bethgaard
Jeg startede egentlig med at strikke 2 på en gang – men er efterfølgende gået over til at strikke 1 af gangen. Tricket for mig er at slå op til nr. 2 sok, så snart 1 sok er færdig.

De er – som jeg – mest til at strikke strømperne hver for sig. Men de er jo også strømpepanelet, så de elsker selvfølgelig at strikke strømper.

Har du prøvet at strikke to strømper en én pind? Hvad foretrækker du? Jeg vil meget gerne høre om det.

-o-

Det var dagens ord. I morgen slutter vi af med et par tips og tricks til at få dine strømper rigtig fine.

Hvis du stadig læser med – tak for din tid.

Kærligst,

Pernille

____________________________________________
SOCKtober er i gang og vi fejrer det her på bloggen med en miniserie om strømper. Du finder intro her, første afsnit om opskrifter her, næste afsnit om garn her, næste afsnit om pinde her, afsnittet om hæltyper her og endelig et afsnit om oppefra vs nedefra her. Når ugen er gået finder jeg et par heldige vindere af skønt strømpegarn fra Onion blandt de kommentarer, der er kommet i ugens løb.  

3 thoughts on “Strømpestrik #6 – to strømper på én pind”

  1. Jeg strikker altid en strømpe ad gangen. Lige nu strikker jeg jeg strømper med jaquardmønstre, og så kan jeg kun overskue en ad gangen. Min mor strikker to ensfarvede strømper på en gang og synes det er nemt.

    1. Det er også mit indtryk at to på én gang egner sig bedst til de helt simple strømper. Med de forskellige farver er der nok at se til – og så er sok nr 2 forhåbentlig også sjov 🙂

  2. Jeg strikker altid begge strømper på en gang. Jeg har aldrig prøvet at lave en ad gangen og kender mig selv godt nok til at vide at de aldrig ville blive til et par

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.